Tenis

Boloban i Brzina pobjednici Prvenstva RS

Boloban i Brzina pobjednici Prvenstva RS
Foto: TS RS | Boloban i Brzina pobjednici Prvenstva RS

Ian Boloban, teniser banjalučkog Borca, i Alona Brzina, tenisеrka sarajevskog Gema, pobjednici su Prvenstva Republike Srpske takmičenja iz kalendara TS BiH koje je održano na terenima Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza RS i Teniskog kluba Mladost u Banjaluci.

Boloban je u nedjeljnom finalu pobijedio Filipa Đokića iz Brčkog rezultatom 6:3, 6:0.

On je u prvom kolu bio slobodan, a na putu do finala pobijedio je redom klupskog kolegu Filipa Ikića (6:0, 6:0), člana Proheme Danila Grahovca (6:0, 6:0), Adi Džinđovski (Zmaj) mu je  je predao meč, potom je u polufinalu bio bolji od Mahira Butkovića (Sloboda) i slavio sa 6:3, 6:0.

Alona Brzina je u borbi za pehar pobijedila Milicu Trifunović iz TK Sol sa 6:4, 6:1. U prvom kolu bila je bolja od članice TK Sportinga Une Mehmedbašić i pobijedila sa 6:1, 6:3, zatim je savladala Ingu Šobot (Bosna, 6:0, 6:0), a u polufinalu prvog nosioca Teu Kovačević iz Gradiške sa 6:0, 3:6, 10:7.

"Na Prvenstvu je nastupilo 29 teniserki i 39 tenisera iz cijele BiH. Ovo je jedno od najmasovnijih takmičenja u posljednjih pet - šest godina što nas itekako raduje, a značajno je i po tome što je ovo bilo prvo zvanično takmičenje koje je igrano u Nacionalnom teniskom centru TS RS. Imali smo noćno finale u uslovima koji do sada nisu viđeni, mogu slobodno reći u regionu i sve je proteklo u najboljem redu", rekao je Dragan Dragičević, generalni sekretar TS RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije