Tenis

Borba za finale Rolan Garosa, Nole protiv Cicipasa i povrede

Borba za finale Rolan Garosa, Nole protiv Cicipasa i povrede
Foto: atptour.com | Borba za finale Rolan Garosa, Nole protiv Cicipasa i povrede

Rolan Garos ulazi u završnicu najbolji teniseri će se boriti za plasman u finale. Prvi teniser svijeta Novak Đoković će igrati polufinale sa Stefanosom Cicipasom, dok će Rafael Nadal igrati sa Dijegom Švarcmanom.

Najbolji teniser svijeta Srbin Đoković (prvi nosilac) i Grk Cicipas (5) na teren "Filip Šatrije" neće prije 17 časova. Cicipas je prvi put u polufinalu grend slema u Parizu, dok će se Nole 10. put boriti za finale Rolan Garos. Favorit je, ali posljednjih dana ga muči povreda vrata. U četvrtak je i trening pomjerio za nekoliko sati, ali ono što je bitno jeste da je izašao na teren i odradio trening.

Da li će zdravstveno stanje biti dobro danas ostaje da vidimo, ali bez obzira na sve Nole važi za favorita. Kladionica Mozzart na pobjedu Đokovića daje kvotu 1,35, a na pobjedu Cicipasa 2,90.

Đoković vodi u međusobnim duelima sa Cicipasom vodi 3:2. Posljednja dva meča je dobio srpski as. Prošle godine u četvrtfinalu mastersa u Parizu (6:1, 6:2) i ove godine u finalu turnira u Dubaiju (6:3, 6:4).

"Stefanos ima svestranu igru. On je veliki igrač, ima dobar sevirs. Ima oružnje, služi ga i forhend i bekhend. Izlazi na mrežu, može da igra agresivno. Dobro se kreće, zaista je kompletan igrač", rekao je Đoković i istakao da očekuje težak meč.

Prije Đokovića i Cicipasa za finale će se boriti Španac Rafael Nadal (2) i Argentinac Dijego Švarcman (12). Taj meč je na programu od 14.50.

"Kralj šljake" Rafael Nadal 12. puta je slavio na Rolan Garosu i ove godine je glavni favorit za trofej. Kada je riječ o današnjem meču kladionica Mozzart na pobjedu Nadala daje kvotu 1,20, a na trijumf Švarcmana 4,50.

Oni su se sastali 10 puta, a Švarcman je slavio samo jednom i to u njihovom posljednjem duelu. U četvrfinalu mastersa u Rimu Argentinac je slavio sa 6:2, 7:5

Pogledaj kompletnu ponudu kladionice Mozzart za polufinalne mečeve na Rolan Garosu i odigraj tiket onlajn na www.mozzartbet.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije