Tenis

Pratite nas na Google news

"Britanci su želeli Novaka, ali kako da prodaš dušu zarad novca?"

"Britanci su želeli Novaka, ali kako da prodaš dušu zarad novca?"
Foto: N.N. | "Britanci su želeli Novaka, ali kako da prodaš dušu zarad novca?"
N.N.

Otac najboljeg srpskog sportiste Novaka, Srđan Đoković, otkrio je kako su izgledali pregovori porodice Đoković sa Velikom Britanijom.

Britanci su silno željeli da Novak Đoković zaigra pod njihovom zastavom i već su ga vidjeli kako zajedno sa Endijem Marijem dominira svjetskim tenisom.

Nuđeni su savršeni uslovi, međutim Srđan je rekao da nijednom nije bio u dilemi.

"Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su... Imali smo raznih ponuda. Kada smo tu ponudu (od Britanaca) dobili mi smo se godina dana pre toga uselili u svoj stan posle 17 godina bivstvovanja u tuđim stanovima u Beogradu. Novac ne može sve da plati. Tako se i on ponaša. Ne može da dâ svoj lik i ime sponzorima", rekao je Srđan gostujući u emisiji Ćirilica na televiziji "Happy".

Razgovor sa ljudima iz Velike Britanije vodili su otac i majka Novaka Đokovića.

"Moja žena i ja. Oni su hteli da upare Novaka i Marija i da godinama budu pobednici Dejvis Kupa. Što bi i bili. Ali Novak je Srbin, rođen je ovde. Bilo bi ilizorno odmah pričati. Nisam im odmah to rekao, nego smo posle razvorara sad decom odgovorili. Novak je imao 19, Marko, 16 i Đorđe 11. Ja sam im rekao da imaju šansu da žive tamo, da imaju najbolje uslove na svetu. Znate koji je bio njihov odgovor? Pa nikakav ne postoji ta sila da se promeni ta situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja", rekao je otac Novaka Đokovića.

Najčitanije