Tenis

Brkić: Možemo pobijediti Češku

Brkić: Možemo pobijediti Češku
Foto: Teniski savez BIH | Brkić: Možemo pobijediti Češku

Meč prvog kola Prve grupe Evroafričke zone Dejvis kupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Češke Republike igra se 14. i 15. septembra u Gradskoj Areni "Husejin Smajlović" u Zenici.

Kapiten bh. tima Tomislav Brkić rekao je da, iako BiH igra na domaćem terenu, nisu favoriti.

"Međutim, pošto su obje ekipe oslabljene neigranjem najboljih igrača, možemo doći do pobjede", rekao je Brkić i zaključio da podloga više ide na ruku bh. ekipi.

Za ekupu BiH nastupiće Tomislav Brkić, Mirza Bašić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, a Damir Džumhur neće igrati, čime je bh. tim oslabljen.

Za reprezentacija Češke igraju Jiri Vesely, Tomas Machac, Jonas Forejtek, Jiri Lehecka, Dalibor Svrcina i kapiten Jaroslav Navratil. Češka reprezentacija će  takođe biti oslabljena i u Zenicu je došla u podmlađenom sastavu. Prema riječima kapitena Jaroslava Navratila, ovo je šansa za mlađe igrače da pkažu svoj kvalitet. Kako je istakao, šansu za pobjedu vidi u tome što ne igra najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Žrijeb mečeva za Dejvis kup biće održan sutra, 13. septembra u 12:00 sati u VIP salonu Gradske arene "Husejin Samjlović" u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije