Tenis

CNN: Ðoković uvijek želio da bude voljen, Federer i Nadal mu bježe

CNN: Ðoković uvijek želio da bude voljen, Federer i Nadal mu bježe
Foto: Tanjug/AP | CNN: Ðoković uvijek želio da bude voljen, Federer i Nadal mu bježe

"Uvijek je i želio da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome bježe, a želja mu se ispunila", piše CNN nakon što je srpski teniser Novak Đoković osvojio svoj osmi Australijan open.

Američki medij navodi i da Ðoković nije izgubio utakmicu od početka godine i podsjeća da je Srbija osvojila prvo izdanje ATP kupa, a Ðoković dobio tada možda i najglasniju podršku otkako se bavi tenisom.

Američki CNN je u teksu o Ðokovića na Australijen openu ocijenio da je Ðoković, iako uznemiren i bolestan, uspio da osvoji turnir osmi put i tako kolege iz "velike trojke" dobije na jedan način.

"Jureći za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom veći deo karijere, Ðoković je postao prvi čovjek u Open eri koji je osvajao grend slemove u tri različite dekade tako što je pobijedio snažnog udarača Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 u nezaboravnom finalu koje je trajalo tri sata i 59 minuta", piše CNN.

Kako se navodi, Ðoković dodaje da nikada nije izgubio finale u Melburnu i sada ima 17 trofeja sa najvećih turnira, što ga je približilo Federeru i Nadalu.

"U ovoj fazi karijere, grend slemove najviše cjijenim. Oni su moj prioritet. Prije nego što sezona počne pokušavam da postavim formu za ove događaje, kako bih bio najbolji", rekao je Ðoković.

CNN dodaje i da bi ovo finale moglo da se pamti i po sukobu Ðokovića sa sudijom u drugom setu, kada ga je glavni arbitar opomenuo da pravi duge pauze pred serviranje, a zatim mu oduzeo prvi servis.

Ðoković je nakon toga potapšao sudiju po nozi dok je išao ka stolici i nakon što je sjeo rekao mu da je sada postao poznat.

Ipak, sudija ga nije kaznio zbog kontakta, čime je spriječio eskalaciju situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije