Tenis

Cicipasov het-trik titula u Monte Karlu

Cicipasov het-trik titula u Monte Karlu
Foto: Tanjug/AP | Cicipasov het-trik titula u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobijedio je u finalnom meču turnira u Monte Karlu Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

 

Grk je bolje otvorio susret. U prvom setu je ’’počistio’’ Ruda sa terena. Sa druge strane, Norvežanin mu je malo i pomogao na tom putu s obzirom da nije mogao da pronađe željeni ritam. Dosta je promašivao, forhend je ’’letio’’ na sve strane, pa čak ni serva nije bila efikasna kao što je to bio slučaj u jučerašnjem meču sa Novakom Đokovićem.

Mora se odati priznanje i Cicipasu koji je u ovaj meč ušao sa jasnim planom i dobro spremljenom taktiom. Računao je na Rudovu poziciju prilikom riterna koji se udalji i do nekoliko metara s toga je kik servisima sa neparne i slajs servisima sa parne širio protivnika i tako oduzimao jačinu na riternu a poene tom prilikom završavao na mreži.

U drugom setu viđena je malo veća borba, ali Rud jednostavno nije ličio ni blizu onog igrača koji je pobijedio prvog tenisera na svijetu. Nepisano pravilo u tenisu je da poslije takvog jednog meča obično dođe to emotivnog pražnjenja tako da je veoma teško ponoviti istu igru dva puta i to dan za danom.

Ovo je Cicipasu treća titula iz Masters serije i treća u Kneževini. On će se ovim trijumfom vratiti u društvo deset najboljih na svijetu i zauzimaće 7. mjesto.

Rud će, sa druge strane, morati još da čeka na neku bitniju titulu u svojoj karijeri. Ovim finalom i on će napredovati na listi te će biti poziciju bolje rangirani nego Stefanos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije