Tenis

Čilić: Đoković ima malo rupa, a ogromne kvalitete

Čilić: Đoković ima malo rupa, a ogromne kvalitete
Foto: Tanjug/AP | Čilić: Đoković ima malo rupa, a ogromne kvalitete

Rodžer Federer (20 GS titula), Rafael Nadal (19), ili Novak Đoković (17), koji će od njih, kada sva trojica završe karijere, biti najbolji teniser kojeg je svijet imao? Pitanje je to na koje odgovor čekaju svi ljubitelji tenisa.

Hrvatski teniser i osvajač US Opena 2014. godine Marin Čilić smatra da je Novak Đoković kada je u najboljoj formi najbolji igrač kojeg je svijet vidio. Čilić smatra i da će Srbin biti prvi favorit za titulu na Indijan Velsu (9-22. marta).

"Đoković u ovoj sezoni nije izgubio meč i apsolutno jeste favorit i na Indijan Velsu. Ima sada i dovoljno odmora nakon Dubaija, igra fenomenalno od početka sezone i rekao bih da je on najbolji igrač svih vremena kada je u najboljoj formi. Ima izuzetno malo rupa u svojoj igri, a ogrmone kvalitete. Sigurno da će on uvijek biti motivisan, na prvom je mjestu, a ta borba s Nadalom će se nastaviti i sigurno ga dodatno motivisati", rekao je Čilić za "Sport Klub".

Hrvatski teniser smatra da Đoković ima najbolju priliku da na kraju karijere u svojim vitrinama ima najviše Gren Slem trofeja.

"Vjerujem da Novak ima najbolju priliku, ima osvojenih 17 Gren Slem titula, zdrav je, ima veliku motivaciju, odličnu ekipu i ima ispred sebe još četiri-pet godina vrhunskog tenisa. Kažem, kada se upoređuje ko je u najboljoj formi najbolji ikada, ja bih rekao da je to Novak", istakao je Čilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije