Tenis

Pratite nas na Google news

Čilić i Ćorić učesnici teniskog turnira "Adria Tour" u Zadru

Čilić i Ćorić učesnici teniskog turnira "Adria Tour" u Zadru
Foto: Tanjug/AP arhiva | Čilić i Ćorić učesnici teniskog turnira "Adria Tour" u Zadru
Anadolija

Hrvatski teniseri Marin Čilić i Borna Ćorić učestvovaće na turniru "Adria Tour" 20. i 21. juna u Zadru, u organizaciji Fondacije Novak Đoković i partnera iz Hrvatskog teniskog saveza.

Đoković i Čilić do sada su odigrali 19 mečeva na ATP turu i Dejvis kupu, a skor je ubjedljivo na strani Novaka - čak 17:2, saopšteno je. Trenutno je Čilić 37. teniser svijeta, a najbolji plasman mu je bila treća pozicija na rang listi.

Kada je riječ o 23-godišnjem Borni Ćoriću, najbolji plasman mu je bila 12. pozicija, do koje je došao u novembru 2018, iste godine kada je osvojio "salataru" s Hrvatskom. Za Ćorića svjetski stručnjaci ističu da se radi o jednom od najtalentovanijih igrača i da ima potencijal za sam vrh ATP liste. Bio je najbolji junior planete, trenutno je 33., a u svojim vitrinama ima dva ATP trofeja.

"Reč je o dvojici vrhunskih tenisera, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti deo ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom", naveo je Đoković.

Kako je ocijenio najbolji teniser svijeta, mečevi će sigurno biti aktraktivni, jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudiće se da publici pruže takmičarski tenis i sve ono što se od njih i očekuje.

Za sada je sigurno da će "jadranska turneja" biti održana 13. i 14. juna na šljaci u Beogradu, kao i Zadru 20. i 21. juna, a još je neizvjesno da li će ovaj turnir biti održan u Crnoj Gori 27. i 28. juna i u BanaLuci 3. i 4. jula.

Đoković je juče najavio da će na turniru u Beogradu učestvovati svjetski teniseri Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov i Dominik Tim.

Završnica turnira trebalo bi da bude u Sarajevu 5. jula kada bi Novak Đoković trebalo da igra egzibicioni meč s Damirom Džumhurom.

Najčitanije