Tenis

Čilić i Vekić u drugom kolu Australijan Opena

Čilić i Vekić u drugom kolu Australijan Opena
Foto: Tanjug/AP | Čilić i Vekić u drugom kolu Australijan Opena

Hrvatski teniser Marin Čilić i teniserka Dona Vekić plasirali su se u drugo kolo prvog grand slem turnira sezone Australjian Opena nakon što su eliminisali suparnike u prvom kolu Francuza Korentina Motea i Ruskinju Mariju Šarapovu.

Čilić je u meču koji je trajao sat i 47 minuta sa  6-3, 6-2, 6-4 slavio protiv Motea, 70. na ATP listi.Hrvatski teniser je servirao devet aseva, a suparnik četiri. Čilić je od devet brejk lopti iskoristio četiri, po jednom je uzeo servis u prvom i drugom setu i dva u trećem, dok je svoj izgubio samo jednom. Osim toga, Mote je napravio 33 neprisiljene pogreške, a Čilić 20.

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel, a Čilića u drugom kolu čeka još jedan Francuz Beno Pair, 21. na ATP listi, s kojim je do sada igrao pet puta i slavio četiri.

Vekić je nekada prvu teniserku svijeta Mariju Šarapovu svladala sa  6-3, 6-4 poslije sat i 22 minute igre. Hrvatska je teniserka sevirala tri asa i napravila četiri dvostruke pogreške, a Šarapova četiri asa i pet dvostrukih. Vekić je u meču napravila 17 neprisiljenih pogrešaka,  a Ruskinja čak 31. Vekić je bila bolja i na prvom i na drugom servisu, realizovala je 66, odnosno 55 posto poena, dok je Šarapova relizovala 62 posto, odnosno 50, javlja Hina.

Ovo je druga pobjeda hrvatske teniserke u trećem duelu protiv Šarapove. Vekić će za plasman u treće kolo put potražiti preko bolje iz ogleda između Francuskinje Alise Korne, 59. teniserke svijeta, i kvalifikantice Rumunke Monike Nikulesku (WTA-129).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije