Tenis

Čilić nakon drame u trećem kolu Madrida

Čilić nakon drame u trećem kolu Madrida
Foto: Ilustracija | Čilić nakon drame u trećem kolu Madrida

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu nakon što je u utorak u 2. kolu svladao Nijemca Jan-Lenarda Štrufa rezultatom 4:6, 6:3, 6:4 poslije dva sata igre.

Nakon što je izgubio prvi set, Čilić je u drugom kod vođstva 4:3 napravio brjk te dobio priliku da na svoj servis poravna na 1:1 u setovima.

Ali stvari kreću loše po Čilića, Štruf dolazi do dvije vezane brejk lopte (15-40), ali hrvatski teniser se uspio spasiti. Nanizao je četiri poena i izborio je odlučujući set, u kojem je već na startu oduzeo servis protivniku.

To nije bio kraj izazovima za Čilića koji je spašavao brejk lopte u drugom i četvrtom gemu, a posebno mu je bilo teško u osmom gemu, kada je ponovo bio suočen s dvije vezane brejk lopte. Ali izvukao se i na kraju je uspio da dobije meč. Bio je to njihov treći međusobni okršaj i druga pobjeda Čilića.

U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između srpskog tenisera Lasla Đerea i Argentinca Huana Martina del Potra.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije