Tenis

Čilić ne igra Dejvis kup

Čilić ne igra Dejvis kup
Foto: Facebook | Čilić ne igra Dejvis kup

Prošlogodišnji pobjednik Dejvis kupa Hrvatska neće moći računati na Marina Čilića u premijernom izdanju novog formata ovog takmičenja. Čilića i dalje muči povreda koljena, zbog koje će nekoliko sedmica pauzirati.

"Koljeno je u puno boljem stanju nego sredinom godine i operacija sada neće biti potrebna. Bez obzira na te dobre vijesti, svejedno ću se morati podvrgnuti jednom ili više manjih zahvata na koljenu, koji će me odvojiti od terena nekoliko tjedana, što znači da neću moći nastupiti na Dejvis kupu. Bez obzira na tešku odluku, sigurno ću biti najvjerniji navijač naše reprezentacije za koju vjerujem da će nas opet učiniti ponosnima", napisao je Čilić na Facebooku.

Selektor Hrvatske Željko Krajan računa na Bornu Ćorića, Matu Pavića, Ivana Dodiga i Nikolu Mektića, a "Sportske novosti" prenose da je umjesto Čilića pozvan četrdesetogodišnji Ivo Karlović, koji se ranije oprostio od reprezentacije. Završnica Dejvis kupa igra se u Madridu od 18. do 24. novembra. Selekcije su podijeljene u šest grupa sa po tri ekipe, a Hrvatska je u grupi sa Španijom i Rusijom. Igraće se tri meča: dva pojedinačna i jedan parova, na dva dobijena seta, a u četvrtfinale prolaze pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije