Tenis

Čilić traži više novca na US openu, ali želja neće biti uslišena

Čilić traži više novca na US openu, ali želja neće biti uslišena
Foto: Wikipedia | Čilić traži više novca na US openu, ali želja neće biti uslišena

Hrvatski teniser Marin Čilić, šampion US opena iz 2014. godine, zatražio je od Teniske asocijacije Sjedinjenih Američkih Država (USTA) da poveća nagradni fond za US open.

Od tenisera se traži da dođu na trenutno jedno od najopasnijih područja na svijetu zbog velike rasprostranjenosti virusa korona i zbog toga igrači žele veće premije.

Čilić smatra da je to fer, ali Patrik Galbrajt, prvi čovjek USTA, nije saglasan sa Hrvatom.

"Mi ćemo zapravo ući u još veća dugovanja kako bismo organizovali turnir. Naši prihodi su apsolutno uništeni ove godine. Upravo smo u ponedjeljak otpustili neke ljude. Čak 130 njih je ostalo bez posla, tako da ne možemo da povećamo prihode. Bukvalno ne možemo", rekao je Galbrajt, a prenosi "The New York Times".

Teniseri i teniserke su održali sastanak sa čelnim ljudima svjetskog tenisa, među kojima je bio i Galbrajt, a danas je više od 400 tenisera bilo zajedno na "zoom" video pozivu na kojem su pričali o tekućoj sezoni.

Stav Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Simone Halep je veoma jasan – uslovi za odigravanje su ekstremni i teško da će pod istim turnir biti održan.

Slovački teniser Lukaš Lacko napisao je na Twiteru kako će u narednih pet dana biti poznata konačna odluka, kao i da on očekuje užarenu atmosferu jer je mnogo drugačijih mišljenja.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije