Tenis

Ćorić savlado Federera za titiulu u Haleu

Ćorić savlado Federera za titiulu u Haleu
Foto: Tanjug/AP | Ćorić savlado Federera za titiulu u Haleu

Hrvatski teniser Borna Ćorić pobijedio je prvog tenisera svijeta Rodžera Federera u finalu turnira u Haleu.

Ćorić je poslije nešto više od dva sata igre bio bolji od Federera u tri seta, rezultatom 7:6 (6), 3:6, 6:2.

Federer nije uspio da osvoji jubilarnu desetu titulu u Haleu, dok je Borna ovom pobjedom upisao svoj drugi trofej u karijeri, poslije Marakeša 2017. godine.

Borna je zasluženo trijumfovao protiv 36-godišnjeg Švajcarca i ostvario svoju prvu pobjedu u međusobnim duelima, nakon što je takvu priliku propustio u Indijan Velsu ove godine, kada je zamalo ostao bez pobjede poslije takođe tri odigrana seta.

Poene koje je Hrvat dobijao on je i diktirao, uz poneki dobar udarac iz defanzive, i nije davao Federeru puno vremena za namještanje i razmišljanje. Rodžer je igrao veoma brzo, sigurno i iako se mučio do sada du Haleu u meč je ušao mnogo bolje, ali je prvi set ipak otišao u taj-brejk.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Švajcarac je bio bolji u nezvaničnom 13. gemu, ali je pri rezultatu 6:4 Ćorić uspio da veže četiri poena zaredom i riješi taj dio igre u svoju korist.

Federer se vratio na potreban nivo i rutinski riješio drugi set u svoju korist, ali onda u trećem Borna nastavlja fantastično da servira, a servis protivnika oduzima čak dva puta i koristi drugu meč loptu – za svoju drugu titulu u karijeri.

Ovo je sjajan napredak za Ćorića što se tiče turnira na travi, a ujedno i najveća titula u karijeri, s obzirom da je do ove nedjelje imao skor na travnatoj podlozi 2-9.

Federer ovim porazom više neće biti svjetski broj jedan, pošto nije uspio da odbrani titulu, pa na njegovo mjesto ponovo dolazi Rafael Nadal.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije