Tenis

Ćorića u Majamiju savladao tinejdžerska senzacija iz kvalifikacija

Ćorića u Majamiju savladao tinejdžerska senzacija iz kvalifikacija
Foto: N.N. | Ćorića u Majamiju savladao tinejdžerska senzacija iz kvalifikacija

Borna Ćorić izgubio je 6:7, 2:6 za samo 71 minutu u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju od 18-godišnjeg kanadskog kvalifikanta Feliksa Auger-Aliasimea, koji je tako postao najmlađi polufinalist u 35-godišnjoj istoriji uglednog turnira.

Ćorić je loše odigrao meč. U prvom setu je kod 2:3 prvi put izgubio servis, ali ga ja odmah zatim vratio. Još jednom je spasio izgubljenu situaciju na 5:4, kada je spriječio suparnika da set-loptom riješi prvi dio meča. Ali zato je u tie-breaku prvog seta te u cijelom drugom setu greške nizao jednu za drugom, zbog čega je meč završio s čak 38 neforsiranih grešaka.

Ali nepravedno bi bilo veliku pobjedu senzacionalnog Auger-Aliasimea prikazivati samo kao poraz četiri godine starijeg Ćorića.

Tinejdžer je iz kvalifikacija došao do prvog polufinala na Masters 1000 turniru, i to odmah nakon što je u Riju postao najmlađi finalist u istoriji serije 500.

Koliko je Auger-Aliasime sjajan i kako nema respekta prema visoko rangiranim igračima, svjedoči podatak da je pobjedom nad Ćorićem, 13. igračem svijeta, sada na omjeru 5:0 kada su u pitanju dvoboji s teniserima iz top 20.

Trenutno je 57. igrač svijeta, ali trijumfom nad Ćorićem zagarantovan mu je ulazak među 35 najboljih na svijetu na novoj ljestvici.

Auger-Aliasime u polufinalu Mastersa u Majamiju igra protiv branioca naslova Džon Isnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije