Tenis

Čudo iz Gradiške: Tea Kovačević ponovo šokirala teniski svijet

Čudo iz Gradiške: Tea Kovačević ponovo šokirala teniski svijet
Foto: N.N. | Čudo iz Gradiške: Tea Kovačević ponovo šokirala teniski svijet

Tenisko čudo iz Gradiške, Tea Kovačević (10) još jednom je šokirala teniski svijet. Djevojčica koja je već odavno opčinila sve zaljubljenike tenisa napravila je pravo sportsko čudo na Majorci.

Naime, u ovom trenutku vjerovatno najtalentovanija teniserka na pleneti osvojila je dva pehara na “Akademiji Rafaela Nadala”. Slavila je u U-10 i U-11 kategoriji i tako ispisala istoriju ove akademije, jer nikome do sada nije uspjelo za rukom da igra finala u dvije starosne kategorije, a kamoli da ih osvoji, ali to je uspjelo mladoj Tei koja je ostavila sve bez teksta u sportskom kompleksu Rafine akademije.

U U-10 kategoriji Rafael Nadal Akedemije Ten-Pro Global, Tea je finalu savladala predstavnicu Engleske, Izabel Džori sa impresivnih 6:0, 6:0. U kategoriji U-11, Kovačevića je uspjela da savlade neke od najboljih teniserki iz ove kategorije, posebno se izdvaja trijumf nad Španjolkom Mireiom Sagrista Barmeho od 2:1 nakon skoro tri sata igre, te njenom sunarodnjakinjom Karlolinom Soler (6:1, 6:0).

U finalnom meču Tea je poražena od Indijke Abhinaj Balahi (6:1, 4.6, 4:6), a kasnije se saznalo da je Tea Kovačević osvojila i U-11 kategoriju. Nakon što su tri djevojčice koje su se borile za prvo mjesto odigrale svaka sa svakom zbog izjednačenog set količnika, na kraju je ustanovljeno da čudesna djevojčica iz Gradiške ima najbolji set količnik, te da se kući vraća sa nevjerovatne dvije titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije