Tenis

Pratite nas na Google news

Čuveni doktor o povredi Đokovića: Tkivo baš oštećeno

Čuveni doktor o povredi Đokovića: Tkivo baš oštećeno
Foto: dailytelegraph | Čuveni doktor o povredi Đokovića: Tkivo baš oštećeno
N.N.

Da li će da ga "sijeku" ili odrede terapiju prepunu lijekova, Novaku je svejedno. Želio je da izbjegne tu opciju, jer vjeruje u prirodne metode liječenja. Ipak, ni poslije šest mjeseci pauze, Đoković nije uspio da se oporavi 100 odsto od povrede lakta, a medicinski stručnjak Piter Brukner analizirao je za sajt Australijan opena zdravstveno stanje šestostrukog šampiona.

- Pokušao je bez operacije, ali to očigledno nije dalo rezultate. Da li će hirurški zahtav nešto donijeti, teško je reći sada. Novak je sigurno zatražio mišljenja brojnih ljekara, i da je operacija bila najbolje rješenje, sigurno bi to uradio još prije šest mjeseci - naglasio je Brukner, čuveni doktor poznatih igrača australijskog fudbala i kriketa.

Srpski teniser do osmine finala nije osjetio veće probleme sa laktom, ali prvi ozbiljniji napor nije mogao da izdrži.

- Izgleda da je tkivo vrlo oštećeno. Nije baš tako lako oporaviti ga, jer je to problem koji je nastao pod konstantnim opterećenjem. Postoje nevjerovatno jake sile koje prolaze kroz te dvije tetive tokom top-spinova, pa nije iznenađenje da se problemi pojave.

Brukner je uporedio Novakovu situaciju sa povredama u drugim sportovima.

- To je kao Ahilova tetiva kod trkača ili koljeno kod košarkaša ili odbojkaša. Sila pritiska je ogromna kroz te tetive, ona nema dovoljan dotok krvi i potrebno je mnogo vremena da zacijeli.

Šest mjeseci pauze, izgleda, nije bilo dovoljno.

- Znamo da Novak dobija najbolja mišljenja, fizioterapeute, terapije... Ali, očigledno da još ne može da izdrži veliki napor. Tetive su među najvećim izazovima u medicinskoj oblasti, jer ih je veoma teško vratiti u prvobitno stanje. Kortizon i krvne injekcije novijih metoda su dobra opcija, ali još nije potvrđeno da li donose boljitak ili je samo potreban dug period mirovanja - zaključio je Piter Brukner.

(novosti)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije