Tenis

Čuveni teniser i kralj aseva završio karijeru

Čuveni teniser i kralj aseva završio karijeru
Foto: Tanjug/AP | Čuveni teniser i kralj aseva završio karijeru

Legendarni hrvatski teniser Ivo Karlović (45) danas je zvanično saopštio kraj igračke karijere, iako je posljednji službeni meč odigrao još prije dvije godine.

Div sa Šalate je bio jedan od najboljih servera u istoriji ovog sporta. Ispalio je ukupno 13.762 aseva i drugi je na listi svih vremena, odmah iz Džona Iznera koji ga je nedavno skinuo sa prvog mjesta. 

Servis mu je bio zaštitni znak, a kako i ne bi kada je bio visok 211 cm. Najveći uspjeh mu je bio plasman u četvrtfinale Vimbldona gdje ga je zaustavio Rodžer Federer. Igrao je i polufinale Australijen Opena u dublu, dok je ipak ono što mu najviše u karijeri znači osvojen Dejvis kup sa Hrvatskom 2005. godine.

Najbolji ranking mu je bio 14. mjesto u avgustu 2008. godine. Osvojio je osam turnira, a u u karijeri je zaradio nešto više od deset miliona dolara od nagrada. 

„Imao sam veoma zadovoljavajuću, neobičnu i dugačku karijeru s obzirom na to da sam krenuo od skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila drugačija zemlja 80-ih i 90-ih kada sam ja odrastao i ponosan sam na svoja ostvarenja i ono što sam prošao“, napisao je izneđu ostalog na društvenoj mreži X. 

"Ostaću u tenisu i probaću da podijelim svoje znanje i sva svoja nevjerovatna iskustva sa novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i sada mi se fokus mijenja. Zahvalan sam".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije