Tenis

Da li Đoković nezavisno od vakcinacije može na Australijan open

Da li Đoković nezavisno od vakcinacije može na Australijan open
Foto: Facebook | Da li Đoković nezavisno od vakcinacije može na Australijan open
N.N.

Bliži se kraj kalendarske godine, a gotovo odmah početkom naredne čeka nas prvi Grend slem turnir u sezoni - Australijan open. Već duže vrijeme se raspravlja o tome da li će vakcinacija biti obavezan uslov za učešće na turniru, a kako stvari stoje to izgleda neće biti slučaj.

Prema saznanjima eminentnog lista L'Ekip, igrači koji nisu u potpunosti vakcinisani moći će da učestvuju na turniru uz posebnu potvrdu i sertifikat. To se naročito odnosi na one koji su preležali kovid poslije 31. jula 2021. godine.

Dokument u koji je ovaj list imao uvid kaže da su svi prijavljeni teniseri i teniserke obavješteni o ovoj promjeni i o svim izuzecima za vakcinaciju za turnir koji počinje 17. januara i završava se 30. januara ove godine.

Sve će se odvijati u skladu sa smjernicama ATAGI-ja, Australijskog tehničkog borda za imunizaciju stanovništva, koji će nadzirati cjelokupnu situaciju.

Ova informacija će zanimati i Novaka Đokovića, koji još nije objavio svoj vakcinalni status, a na Dejvis kupu u Madridu bio je zagonetan oko svog eventualnog učešća na prvom Grend slem turniru naredne takmičarske godine.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije