SP Qatar 2022.

Tenis

Da li će Đoković igrati na Australijen openu?

Da li će Đoković igrati na Australijen openu?
Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Sćalit | Da li će Đoković igrati na Australijen openu?
Nezavisne novine

Srpski teniser Novak Đoković će poslije turnira u Astani, kako trenutno stoje stvari, igrati u Parizu i vjerovatno Torinu, a onda ponovo sljedi neizvjesnost oko odlaska u Australiju početkom godine. Kako stvari stoje Nole bi mogao da zaigra na prvom grend slem turniru sezone.

Ipak, poslije navoda da će mu se ukinuti zabrana i da će moći da igra na prvom grend slemu u godini, srpski as još jednom je istakao kako je to njegova velika želja, pišu Novosti.

Nakon što se Kreg Tajli, direktor Australijan opena, oglasio i poručio da će turnir ugostiti sve najbolje tenisere svijeta, javnost je to razumjela kao prikriven znak da će i Đokoviću biti dozvoljeno da igra u Melburnu.

Problem pravi trogodišnja zabrana ulaska u zemlju koju je Novak dobio nakon deportacije ove godine, međutim, promjenom vlasti nagovješteno je da će ona biti ukinuta. Novak je objasnio kako izgleda procedura za odlazak u Melburn.

"Još uvek čekam vesti da moja zabrana bude uklonjena, mislim da imam zabranu putovanja tri godine zbog ranijih okolnosti ove godine. Kada se to ukloni, moram da se prijavim za vizu. Želim da idem i želim da igram tamo", jasno je istakao još jednom Đoković.

Kako se bliži kraj aktuelne sezone, koliko god Novakove misli bile fokusirane na Astanu, a potom masterse u Parizu i Torinu, srpski as sve češće govori o Australiji.

Novak na prvom grend slemu ima devet trofeja i želi šansu da se bori i za desetu titulu.

Šansa je sve bliža jer Entoni Albanez, koji je nasledio Skota Morisona na mjestu premijera, ima daleko više poštovanja prema Đokoviću i, kako prenose australijske vijesti, ima namjeru da se pozabavi ukidanjem zabrane.

U tome mora da sarađuje sa novim ministrom za imigracije Andrju Džajslom, takođe čovjekom koji nije ni nalik Aleksu Hoku koji je Novaku i zagorčao sezonu. Tako da ćemo Novaka, kako stvari stoje, gledati u Melburnu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije