Tenis

Pratite nas na Google news

Dejvis kup reprezentacija BiH na putu za Japan gubi dan priprema

Dejvis kup reprezentacija BiH na putu za Japan gubi dan priprema
Foto: Arhiva | Dejvis kup reprezentacija BiH na putu za Japan gubi dan priprema
Fena

Bosanskohercegovačka Dejvis kup reprezentacija, za koju igraju teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, susrela se s poteškoćama na putu u Japan, gdje će od 14. do 16. septembra protiv selekcije te zemlje igrati plejof meč za ulazak u Svjetsku grupu.

Usljed tajfuna koji je poharao dijelove Japana, poplavljen je aerodrom u Osaki na koji je reprezentacija BiH trebala da sleti, te je plan potpuno promijenjen, zbog čega će bh. teniseri izgubiti jedan dan predviđen za pripreme.

Situacija je mogla biti riješena na mnogo bolji način da je bilo malo više volje i koordinacije odgovornih u Međunarodnoj teniskoj federaciji i Teniskoj asocijaciji Japana, a na ovaj način bh. delegacija je izložena dužem putu i većim troškovima, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Bh. teniseri će se okupiti u Istanbulu, a zatim, umjesto u Osaku, letiće u Tokio gdje će prenoćiti i krenuti na putovanje vozom do odredišta. Na ovaj način, teniseri BiH gube dragocjeno vrijeme potrebno za odmor i privikavanje na vremensku razliku, te propuštaju prvi dan treninga.

Takođe, dodatne troškove snosi Teniski savez BiH čime je značajno „probijen“ budžet predviđen za plejof.

Uprkos svemu, u taboru selekcije BiH odlučni su da preostalo vrijeme maksimalno iskoriste za pripreme, da bi se na najbolji način suprotstavili izuzetno jakoj selekciji Japana.

Tačan redoslijed mečeva biće utvrđen žrijebom u četvrtak, 13. septembra. 

Najčitanije