Tenis

Del Potro zbog depresije razmišljao o kraju karijere

Del Potro zbog depresije razmišljao o kraju karijere
Foto: Ilustracija | Del Potro zbog depresije razmišljao o kraju karijere

Huan Martin del Potro plasirao se u polufinale Indijan Velsa, gdje će pokušati da osvoji svoju prvu Masters titulu u karijeri.

Del Potro je, nakon preokreta, savladao Filipa Kolšrajbera, a s obzirom da je sezona šljake odmah iza ugla, priznao je da nije siguran da će na istoj nastupati.

Argentinac je odlično počeo sezonu, a pobijedivši Denisa Šapovalova u Oklandu našao se u Top 10 prvi put od 2014.

U finalu Oklanda izgubio je od Roberta Bautiste Aguta, dok je najbolji turnir u 2018. osvojio na nedavno završenom turniru u Akapulku, gdje je pobijedio Kevina Andersona i zabilježio 21. osvojenu titulu u karijeri. 

Pobjedom nad Raonićem u polufinalu Indijan Velsa može da se nađe na šestom mjestu ATP rang liste prvi put nakon februara 2014. 

"Ove godine cilj mi je da pokušam da igram sve turnire. Volim da igram na svim podlogama. Igrao sam u Oklandu, Melburnu, Delreju i Akapulku. Ovo je moj peti turnir, i igraću u Majamiju. Onda ću napraviti pauzu da vidim da li sam u mogućnosti da igram na šljaci, jer moje tijelo ne voli tu podlogu. Međutim, ako sam zdrav, volio bih da igram cijele sezone što je skoro 20 turnira. Moje tijelo ne voli da igra na šljaci jer moram mnogo da trčim, pa više volim brže podloge", rekao je del Potro. 

Huan Martin od prošlogodišnjeg US Opena osam puta savladao top 10 igrače, što je odličan uspjeh za njega, s obzirom da se jedno vrijeme prije toga nalazio i van najboljih 100. 

"Imao sam problem sa depresijom jedno vrijeme, nisam htio da se trudim da se oporavim. U tom trenutku svog života, pokušao sam da pronađem neki drugačiji put, tako da sam tada razmišljao da prestanem da se bavim tenisom. Hvala bogu da sam zdrav i dra ponovo igram tenis. Nalazim se u Top 10 ponovo. Toliko ljubavi dobijam od publike i mojih navijača, a sve ovo radim zato što volim", jasan je bio del Potro.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije