Tenis

Delić prvi nosilac u Brčkom

Delić prvi nosilac u Brčkom
Foto: N.N. | Delić prvi nosilac u Brčkom

Hrvatski teniser Mate Delić prvi je nosilac 15. ITF turnira Brčko open, čiji glavni turnir počinje danas. Prvi mečevi su na programu od 10 časova.

Delić je 404. teniser svijeta, a na prijavnoj listi, osim njega su Elmar Jakupović iz Njemačke (475), Ukrajinac Danilo Kaleničenko (517), Makedonac Tomislav Jotovski (531) itd., a žrijeb je bio na programu sinoć.

"Imali smo dobre mečeve u kvalifikacijama u kojima su se za mjesto u glavnom turniru borila 63 tenisera, imali smo pun kostur, što je za nas kao organizatora veoma bitno. Kvalitetan tenis očekujemo i u glavnom turniru. Imamo dobre tenisere iz SAD, Rusije, Japana, Argentine, Hrvatske, Njemačke... Kada je riječ o igračima iz BiH, na osnovu ranga u glavni turnir je ušao Nerman Fatić", rekao je Dalibor Šarenac, direktor turnira.

Fatić je u dobroj formi, u nedjelju je igrao finale na ITF turniru u Doboju, gdje je izgubio od Francuza Manuela Žinara, a da li može sa dobrim igrama da nastavi u Brčkom, ostaje da se vidi. Sa 31 igračem će se boriti za titulu i 18 ATP bodova, koliko će pripasti šampionu. Ono što je poznato jeste da su vajld karte za glavni turnir dobili Aleksa Daskalović (Srbija), Karlo Kranić (Hrvatska) Frane Ninčević (Hrvatska) i Guan Kai Vang (Kina). Bh. teniser Luka Puljić nije uspio da izbori glavni turnir, pošto je poražen juče u posljednjem kolu kvalifikacija od Kineza Lingksija Žaoa rezultatom 6:7 (2), 6:2. Nagradni fond je 15.000 dolara. Pobjedniku ide oko 2.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije