Tenis

Delpo: Nadal igra baš dobro, Federer može do broja jedan

Delpo: Nadal igra baš dobro, Federer može do broja jedan
Foto: tennisworld | Delpo: Nadal igra baš dobro, Federer može do broja jedan

Argentinski teniser Huan Martin del Potro pohvalio je svoje rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Del Potro, trenutno četvrti teniser svijeta, želi da se nađe na završnom turniru sezone u Londonu, ali mu je primarni cilj dobar plasman na US Openu.

On se trenutno nalazi u Meksiku, gdje nastupa na turniru u Los Kabosu, na kojem je stigao do polufinala. U tom meču sastaje se sa bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom.

"Želim da odigram dobar turnir u Njujorku, a onda da pokušam da se plasiram u London, što nije nemoguće. To bi bilo sjajno, kada bi se ponovo našao u Londonu poslije toliko godina. Rafa Nadal igra baš dobro, a Rodžer Federer može ponovo do broja jedan na svijetu. Naravno, tu je i Saša Zverev, koji je budućnost, ali i sadašnjost ovog sporta", rekao je Del Potro.

"Div iz Tandila" želi da se takmiči sa najboljima, a zna i da može kada je 100 odsto spreman.

"Pokušavam da se približim njima što više mogu, ali vidjećemo šta će biti krajem godine. Kada sam na 100 odsto znam koliko sam opasan. Međutim, nekada vam je potrebno više od dobrog tenisa kako biste se takmičili sa ovim momcima. Uspijevalo mi je to nekada u prošlosti i nadam se da će i u budućnosti", dodao je Delpo.

Del Potro je ove sezone osvojio svoju prvu Masters 1000 titulu u Indijan Velsu. Na US Openu će pokušati da ponovi svoj najveći uspjeh u karijeri, kada je 2009. pobijedio Rodžera Federera za titulu u "Velikoj jabuci".

"Pokušaću da igram što bolje i uživam sa navijačima. Treniram veoma naporno za sve turnire na betonu, a tijelo me za sada sluša. Sviđa mi se i tenis koji trenutno igram", jasan je Del Potro.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije