Tenis

Dimitrov iznenadio Đokovića

Dimitrov iznenadio Đokovića
Dimitrov iznenadio Đokovića

Prvi reket svijeta Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Madridu već u drugom kolu, porazom od Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Dimitrov je do trijumfa došao sa 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3, poslije tri sata i šest minuta igre.

Tok meča:

Novak je odlično ušao meč i bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, a potom je namučio Dimitrova, ali je Bugarin ipak izjednačio. U istom ritmu obojica su nastavili u narednim gemovima, sve do sedmog gema. Tada je bugarski teniser ozbiljno pritisao Novaka i došao do tri brejk prilike, ali je tu na scenu stupio sjajan Đokovićev servis. Iako je Dimitrov uspio da dođe do još jedne šanse da oduzme Đokoviću servis, srpski teniser je i to odbranio i poveo sa 4:3.

Đoković je do prve brejk prilike stigao u sljedećem gemu, ali je Bugarin odlično uspio da se odbrani. U tom gemu viđeni su sigurno najatraktivniji potezi u dotadašnjem dijelu meča, od kojih se izdvaja Đokovićev bekhend tik uz liniju, iako je bio dosta van terena. Dosta neizvjesnosti viđeno je u gemovima koji su slijedili, a Novaka je samo nekoliko gemova dijelilo od brejka u desetom gemu, da bi Dimitrov iskoristio mali pad koncentracije srpskog tenisera i napravio prvi brejk na meču za 6:5. Novak je uzvratio istom mjerom, pa je set ušao u taj-brejk, u kojem je Novak od početka dominirao, ali je propustio tri set lopte, što je Dimitrov iskoristio i dobio taj-brejk sa 8:6.

Tamo gde je stao u prvom setu, Dimitrov je nastavio u drugom. Svaki put kada je Novak imao priliku da ga ugrozi, on je 'izvlačio' svoje najbolje udarce i spriječavao nalet srpskog tenisera. Bugarski teniser je igrao veoma pametno, dok je Đoković dosta griješio, a to se posebno vidjelo u šestom gemu. Tada je Dimitrov izborio dvije brejk prilike, a iako se prvi reket svijeta odbranio, dvije lopte je poslao u mrežu za vođstvo Bugarina sa 4:2.

Novak je odmah uzvratio sjajnim poenima i izborio tri prilike za brejk, ali je pri jednom poenu iskrenuo zglob koji još uvek nije dovoljno zaliječio. Đoković je zatražio medicinski tajm-aut da bi mu se noga bandažirala, a poslije pauze koja je trajala devet minuta, došao je do brejka, a potom i izjednačenja 4:4. Obojica su od tada bili sigurni na svojim servisima, ali je Dbimitrov imao problema sa grčevima. U taj-brejku cijeli stadion se okrenuo protiv Novaka, ali je srpski teniser došao do set lopte poslije veoma dugog poena, kada je Bugarin poslao loptu u mrežu. Dimitrov se odmah odbranio, a potom došao do meč lopte, ali je Novak kik servisom u bekhend stranu potpuno zbunio protivnika, a odmah izborio novu set loptu. Poslije još nekoliko preokreta, Novak je konačno sa 10:8 osvojio set za izjednačenje, a potom nije krio bijes zbog ponašanja publike.

Uprkos takvom raspletu drugog seta, Dimitrov je vrlo lako i brzo došao do brejka u trećem i održavao je tu prednost. Iako je u pauzi između setova zatražio medicinski tajm-aut izgledao je svježije od Novaka i davao je sve od sebe da mu ne bi dozvolio da uzvrati. Tako je u devetom gemu zahvaljujući greškama srpskog tenisera izborio dve meč lopte, a pošto je Đoković izbacio u loptu u aut došao je možda i do najveće pobjede u dosadašnjem dijelu karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije