Tenis

Đari jači od Ruda

Đari jači od Ruda
Foto: Tanjug/AP | Đari jači od Ruda

Čileanac Nikolas Đari, 23. teniser na svijetu, iznenadio je osmog na ATP listi, Kaspera Ruda i eliminisao ga sa mastersa u Majamiju, a sebi u četvrtfinalu zakazao duel protiv još jednog favorita, Danila Medvedeva.

Bio je ovo četvrti okršaj 28-godišnjaka iz Santjaga i 25-godišnjaka iz Osla i ponovo smo gledali dramu. Đari je prvi set dobio poslije taj-brejka (7:6), dok mu je u drugom bio dovoljan brejk u šestom gemu za vođstvo 4:2 i put ka konačnih 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Sa ovom pobjedom Čileanac se revanširao Norvežaninu za poraz u osmini finala prošlogodišnjeg Rolan Garosa, kada je Rud dobio sa 3:0, ali nakon maratonskog duela: 7:6, 7:5, 7:5.

Đariju je ovo tek drugi put da se plasirao među osam najboljih nekog masters turnira. Do ličnog rekorda pokušaće da dođe protiv Medvedeva, koji se namučio u prvom setu sa Nijemcem Dominikom Kepferom, ali ga je potom počistio u drugom: 7:6, 6:0 i četvrti put uzastopno prošao u četvrtfinale Majamija. Sa Đarijem će igrati drugi put u karijeri, pošto ga je 2019. pobijedio u četvrtfinalu Barselone sa 6:3, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije