Tenis

Đari na Zvereva za titiulu u Rimu

Đari na Zvereva za titiulu u Rimu
Foto: Tanjug/AP | Đari na Zvereva za titiulu u Rimu

Nikolas Đari prvi put u karijeri igraće u finalu turnira Masters serije. Do odlučujućeg meča u Rimu, momak iz Čilea je stigao poslije velike borbe i pobjede protiv Amerikanca Tomija Pola 6:3, 6:7, 6:3.

U prvom setu je Čileanac lagodno čuvao svoje servis gemove, a već u drugom je imao, i propustio, brejk šansu.

Ono što nije tada, Đari je uradio u osmom gemu, kada je došao do 15-40, iskoristio drugu brejk loptu, i potom uz samo jedan izgubljeni poen odservirao za vođstvo.

Spasao je 28-godišnji Čileanac dvije brejk lopte u ranoj fazi drugog seta, a potom je poveo sa 4:2. Činilo se da će uspjeti Đari da privede meč kraju, ali je u osmom gemu dao Polu nekoliko poklona – propustio je Nikolas gem loptu, a onda se Pol vratio na 4:4.

Ubrzo je uslijedio taj brejk, Pol je počeo sve da stiže, poveo je sa 4:0, vratio se Đari do 5-3, ali jedan odličan drugi servis definitivno je prelomio drugi set u korist Amerikanca, set u kojem je napravio svega četiri neiznuđene greške.

U odlučujućem setu do rezultata 3:2 za Đarija oba igrača su čuvala prednost početnog udarca i obojica su propustila po jednu brejk loptu. Čileanac je ključni brejk napravio u šestom gemu kada je od 40:30 za Pola vezao tri poena i poveo 4:2.

Stečenu prednost ovaj put nije ispustio. Mučio se u devetom gemu u kojem je servirao za meč, propustio je četiri meč lopte, ali je petu iskoristio i stigao do duela za tron u Vječnom gradu, prenosi Sport klub.

Đari će se u finalu sastati sa Aleksanderom Zverevom, koji je prethodno pobijedio Alehandra Tabila poslije preokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije