Tenis

Đoković: Nisam na 100 odsto, ali idem ka tome

Đoković: Nisam na 100 odsto, ali idem ka tome
Foto: Tanjug | Đoković: Nisam na 100 odsto, ali idem ka tome

Nije bilo lako ni Novaku Đokoviću ni Gaelu Monfisu, a srpski teniser nakon pobjede kaže da još uvijek nije na 100%, ali da ide ka tome i da ima mnogo samopouzdanja pred nastavak turnira.

"Bilo je veoma jasno da smo se obojica veoma mučili na kraju, igrali smo u jako teškim uslovima, brutalnim rekao bih. Posebno u prvih sat i po vremena. Ušao sam u meč svjestan da će biti veoma teško i za mene i za Gaela. On je jedan od najboljih atleta u tenisu sa sjajnim kretanjem, hvata praktično sve lopte i ima sjajan servis. Pokušavao sam da iskoristim svaku priliku koja mi se ukazala. Jasno je da on nije bio u najboljem izdanju krajem drugog i tokom cijelog trećeg seta, a četvrti je mogao da se završi i na drugačiji način zaista. Ali, sjajno je ponovo igrati na Rod Lejver Areni ponovo, hvala svima zaista", rekao je Novak nakon meča.

Velikim naporima su bila izložena oba igrača, Novakovo tijelo je bilo u malo boljem stanju nego Monfisovo.

Onda je uslijedila šala.

"Možete da mi postavite koliko god želite pitanja, ali u svlačionici u ledenoj kadi", našalio se Novak.

"Još uvijek nisam na svojih 100%, ali napredujem ka tome. Imam mnogo vjere i samopouzdanja i znam šta mogu da uradim. A na ovom terenu uvijek imam poseban osjećaj jer imam sjajne uspomene iz prošlosti. Ovo je teren na kome sam igrao najuspješnije u karijeri - volim i ja vas. Sa razlogom Australijan open zovu 'srećni slem' jer su svi srećni zbog početka sezone, a svi su srećni i zbog praznika i sjajno je biti ovdje u Australiji u ovo doba godine", poručio je Đoković.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije