Tenis

Đoković: Nisam pao, samo sam malo seo da se odmorim kako bih se vratio jači

Đoković: Nisam pao, samo sam malo seo da se odmorim kako bih se vratio jači
Đoković: Nisam pao, samo sam malo seo da se odmorim kako bih se vratio jači

Tokom svog boravka u Beogradu, Novak Đoković je odvojio vrijeme da se sretne sa mladim teniserima, trenerima i teniskim radnicima u Teniskom savezu Srbije i podijeli sa njima brojna iskustva iz svoje karijere.

Glavna tema bila je uticaj snage misli na rezultate u sportu, a Đoković je između ostalog govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima, i drugim profesionalnim obavezama.

Djecu su zanimali detalji vezani za pravilnu ishranu, šta bi trebalo da jedu i piju prije i poslije meča, kako da pobjede tremu, kako da se bore sa pritiskom, strahom od poraza i slično. Preko stotinu dječaka i djevojčica je imalo brojna pitanja, a jedno je postavio sedmogodišnji mališan iz TK Dril koji ga je pitao “Nole, zašto si pao?” aludirajući na to što je na drugom mjestu ATP liste.

Novak se na ovo pitanje nasmiješio, prišao je dječaku i dobio aplauz poslije odgovora.

- Nisam pao. Samo sam malo seo da se odmorim, da bih se vratio još jači! - poručio je srpski as.

Druženje sa djecom dio je edukativnih aktivnosti Teniskog saveza Srbije i Novaka Đokovića, koji se trude da što češće našim mladim igračima i trenerima prenose iskustva, kako bi im pomogli da unaprede svoje rezultate.

Susretu su prisustvovali Dr Nenad Dikić iz ADAS, roslavljeni Djevis kup reprezentativac Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup selekcije Bogdan Obradović, selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica, doktor Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković i mnogi drugi...

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije