Tenis

Đoković: Pokazali smo emocije, uživao sam u meču

Đoković: Pokazali smo emocije, uživao sam u meču
Foto: Tanjug/AP | Đoković: Pokazali smo emocije, uživao sam u meču

Novak Đoković rekao je da je uživao u meču protiv Amerikanca Mičela Krugera i da mu ta pobjeda u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije mnogo znači.

"Sjajno je vratiti se tenisu zdraviji i osećati se dobro na terenu. Bilo mi je potrebno nekoliko meseci da vratim samopouzdanje i dobar osećaj na terenu (posle operacije lakta). Poslednjih šest meseci su bili fantastični, zahvalan sam što se ovako osećam", rekao je Đoković posle meča.

Prvi teniser svijeta plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je pobijedio Krugera sa 6:3, 6:2, 6:2.

"Prvi put sam igrao protiv Krugera i nisam znao šta da očekujem. Uradio sam domaći zadatak, pokušao sam da saznam što više o njemu, ali bilo je nezgodno i prilično drugačije. Meč je bio takmičarski, obojica smo bili motivisani i pokazali emocije na terenu. Uživao sam u meču", naveo je Đoković.

Kruger je kroz kvalifikacije prošao u glavni žrijeb, a u Australiji igra svoj drugi grend slem turnir u karijeri, poslije debija na Ju Es openu prošlog septembra.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge, koga je 2008. godine pobijedio u finalu u Melburnu i osvojio prvu grend slem titulu u karijeri.

"Gajim ogromno poštovanje prema njemu. Ovde smo igrali u finalu pre 11 godina, a za nekoliko dana ćemo ponovo igrati. Dosta se toga dogodilo u međuvremenu, i on se u poslednje vreme mučio sa povredama. Lepo je videti da opet igra dobro. Sjajan je igrač, šampion, standardan je deset godina, poseduje snažne servis i forhend, to su mu glavna oružja. Znam šta da očekujem, igrali smo često, gubio sam takođe o njega. Mislim i na Rod Lejver areni 2010. Ući ću optimistično u meč, ali uz poštovanje, da pokušam da pobedim", dodao je Đoković.

Đoković je odigrao 300. meč na Grend slem turnirima i ostvario je 259. pobjedu. Osim njega, jedino je Švajcarac Rodžer Federer odigrao više mečeva na grend slemovima – 394.

Đoković je osvojio 14 GS titula, Nadal 17, a Federer 20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije