Tenis

Đoković: Ronaldo me je impresionirao

Đoković: Ronaldo me je impresionirao
Foto: Screenshot | Đoković: Ronaldo me je impresionirao

Novak Đoković svjetska teniska zvijezda i Kristijano Ronaldo svjetska fudbalska zvijezda trenirali su zajedno u jednoj teretani u Dubaiju. Novak se sprema za Australijan open, a Kristijano je iskoristio pauzu tokom Božićnih praznika u Italiji.

Dvojica modernih gladijatora imali su prilike da razmijene mišljenja, filozofiju pristupa treningu, a Novak je priznao da ga je Portugalac oduševio.

"Zadovoljstvo je bilo trenirati sa Ronaldom koji me je oduševio svojom predanošću sportu i telu. Izuzetno mu se divim i poštujem sve što je u svom sportu postigao. Ono što me je najviše impresioniralo je način na koji priča o svom odnosu sa fudbalom", kaže Đoković za portal "Telegraf.rs" i dodaje.

"Drago mi je da čujem i vidim kako jedan tako veliki šampion i sportista koji je prošao puno toga i dalje neguje i vrednuje radost i emocije deteta koji je zaljubljen u fudbalsku igru. To je osnova i izvor motivacije svakog sportiste. To je razlog zašto većina nas kao deca želimo da se bavimo sportom", rekao je Đoković.

On je dodao da je inspirativno što je Ronaldo tako "zaljubljen do ušiju u šutiranje lopte".

"Inspirativno je videti kada neko na tako visokom sportskom nivou uspeo da očuva jaku vezu sa unutrašnjim detetom koje je i dalje zaljubljeno do ušiju u šutiranje lopte i bezbrižno igranje", kaže Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije