Tenis

Đoković: Stojim iza podrške Kosovu, opet bih uradio isto

Đoković: Stojim iza podrške Kosovu, opet bih uradio isto
Foto: Tanjug/AP | Đoković: Stojim iza podrške Kosovu, opet bih uradio isto

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je u Parizu da bez zadrške stoji iza poruke "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" koju je napisao na kameri poslije pobjede u prvom kolu Rolan Garosa, da ne zna da li će biti kažnjen, ali da bi opet ponovio isto.

"Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Mnogo me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Parizu poslije pobjede nad Aleksandrom Kovačevićem

Na pitanje da li će biti kažnjen, Đoković kaže da nema odgovor, ali ističe da je Kosovo srpsko ognjište i uporište.

"Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto", poručio je Đoković.

On je naglasio da je uvijek u javnosti iskazivao da je protiv ratova i bilo kakvog konflikta, ali da je ova situacija sa Kosovom presedan po povelji UN i svih prava.

"Jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo. Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina", zaključio je Đoković.

U Zvečanu su danas popodne pripadnici ROSU jedinice i Kfora bacili šok bombe i suzavac na okupljene Srbe koji su se protivili ulasku u zgradu opštine nelegalnog gradonačelnika izabranog na izborima koje su Srbi bojkotovali. Srbi su uzvratili kamenicama, flašama i drugim predmetima.

Povrijeđeno je pedesetak Srba, kao i mladić koji je zadobio prostrelne rane u predjelu pojasa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije