Tenis

Đoković i Džumhur od 1 čas na terenu

Đoković i Džumhur od 1 čas na terenu
Foto: Tanjug | Đoković i Džumhur od 1 čas na terenu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković pohod na 18. grend slem titulu u Njujorku kreće u 1 sat poslije ponoći, a rival će mu biti najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Oni su se se dva puta sastali do sada. Džumhur je Đokoviću u Parizu 2018. predao meč (6:1, 2:1 za Đokovića), a Nole je u Dohi prošle godine slavio sa 6:1, 6:2. Prema kladionicama srpski as je veliki favort u Njujoku. Prema kvotama Mozzart kladionice kvota na Đokovića iznosi 1,02 a na Džumhura 20.

Nole je proteklih dana imao problema sa bolom u vratu, ali je i pokazao da je u dobroj formi te na US open stiže sa titulom Sinsinati Mastersa koji je zbog pandemije virusa korona igran u Njujorku.

Đoković je tri puta osvajao US open, 2011, 2015. i 2018. i sada će pokušati da dođe do trofeja kojim bi se po broju titula približio Špancu Rafaelu Nadalu (19) i rekorderu Švajcarcu Rodžeru Federeru koji je 20 puta trijumfovao na grend slemovima.

Za razliku od Đokovića, Džumhuru (109. na ATP rang - listi) je najbolji plasman u Njujorku treće kolo iz 2017.

Takmičenje u Njujorku počinje u 17 časova kada su pored ostalih na programu dueli Hrvata Borne Ćorića i Španca Pabla Anuhara, te Srbina Dušana Lajovića i Egora Gerasimova iz Bjelorusije.

Aleksander Zverev iz Njemačke će se danas sastati sa Južnoafrikacem Kevinom Andersonom, a prvo kolo donosi i duel Srbina Filipa Krajinovića i Mikaela Imera iz Švedske.

U ženskom dijelu turnira pored ostalih noćas se sastaju Japanke Naomi Osaka i Misaki Doi. Hrvatica Petra Martić danas igra sa Čehinjom Terezom Martincovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije