Tenis

Đoković i Nadal imaju novu prijetnju u GOAT trci

Đoković i Nadal imaju novu prijetnju u GOAT trci
Foto: Twitter / Printscreen | Đoković i Nadal imaju novu prijetnju u GOAT trci

Proslavljeni teniseri, Novak Đoković i Rafael Nadal upozoreni su da bi Karlos Alkaraz mogao biti "između" njihove potjere da postanu najveći svih vremena (GOAT).

Mats Vilander upozorio je Novaka Đokovića i Rafaela Nadala da bi mogli imati novu prijetnju svojoj trci da budu okrunjeni GOAT titulom.

Penzionisani profesionalac vjeruje da bi Alkaraz mogao upasti u "vatru" osujetivši njihove šanse da osvoje još velikih turnira. To dolazi nakon što je 19-godišnjak osvojio Masters u Indijan Velsu i prestigao Đokovića te se vratio na prvo mjesto ATP liste.

Đoković i Nadal trenutno su izjednačeni u pojedinačnom Grend slem rekordu za muškarce s po 22 naslova i nastoje nadmašiti jedan drugoga kako bi bili okrunjeni GOAT titulom. Srbin je već podijelio želju da se sastane s 36-godišnjakom u finalu Frenč Opena s 23. velikim trofejom na liniji.

Ali, njegova bi želja mogla biti uskraćena, budući da Mats Vilander vjeruje da Alkaraz ima sposobnost "uskočiti između njih i promijeniti istoriju". Sedmerostruki Grend slem prvak tvrdio je da bi ga se Đoković i Nadal trebali bojati na određenim podlogama.

"Biće važno za Rafu i Novaka da ne igraju protiv Karlosa u određenim uslovima koji će pogodovati Alkarazu", rekao je Vilander za "Eurosport".

58-godišnjak je takođe bio impresioniran Alkarazovom pobjedom u Indijan Velsu, prenosi "".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije