Tenis

Tim novim brejkom do finala

Tim novim brejkom do finala
Foto: Tanjug/AP | Ponovo prekinut meč Đokovića i Tima zbog kiše

Nakon sat vremena pauze zbog kiše nastavljen je polufinalni meč Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Dominika Tima.

Rezultat prije prekida bio je 2:2, u setovima 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, dok je u petom setu Tim imao brejk prednosti i vodio je sa 4:1.

Meč je prekinut na Novakovom servisu na izjednačenje. Tim je imao brejk loptu da definitivno prelomi meč, ali Đoković se izvukao.

Poslije zadnjeg prekida Tim je imao brejk priliku ali je Đoković uspio da se odbrani i smanji na 4:2.

U narednom gemu Đoković je pritisnuo protivnika i došao do brejk prilike, ali je ne koristi. Međutim ubrzo dolazi do nove na kojoj je bio siguran i smanjio na 4:3.

Međutim, Austrijanac ne ostaje dužan te nakon Novakovih greški pravi novi brejk i dolazi u priliku da servira za finale.

Ipak, Đoković pokazuje zašto je prvi teniser svijeta i odmah vraća brejk, te dobija priliku da servira za potpuni povratak.

U narednom gemu Srbin potvrđuje brejk i potpuno se vraća u meč. Nakon dva vezana gema Đokovića, Tim pokazuje svoj kvalitet i bez izgubljenog poena dolazi do prednosti od 6:5. Đoković je bio primoran da servira za opstanak, međutim, Austrijanac ga snažno pritišće i ne dozvoljava mu da se odbrani te pravi novi brejk, a samim tim dolazi do velike pobjede i finala Rolan Garosa gdje ga čeka Španac Rafae Nadal koji je u tri seta savladao Švajcarca Rodžera Federera.



Nastavak polufinala je donio mnogo bolju partiju Đokovića. Srpski teniser je uspio da vrati brejk zaostatka i pri tome je djelovao mnogo sigurniji. Za razliku od jučerašnjeg duela, Srbin je pravio manje neiznuđenih grešaka, dok je Austrijanac nastavio sa veoma agresivnom igrom u kojoj je nastojao da forsira forhend dijagonale, koje je pogađao.

Meč je počeo nešto poslije 12 časova.

Srbin i Austrijanac otvorili su subotnji raspored na glavnom terenu “Philippe Chatrier“. Vremenske prilike za sada pogoduju odigravanju meča, tako da nisu planirani novi prekidi.

Meč je prekinut u petak poslijepodne zbog nevremena koje je zahvatilo Pariz. U trenutku prekida bilo je 1:1 u setovima (6:2, 3:6) i 3:1 za Tima u trećem setu.

Pobjednik će se u finalu sastati sa "kraljem šljake" Rafaelom Nadalom, koji je juče lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Rodžerom Federerom. Slavio je rezultatom 3:0, po setovima (6:3, 6:4, 6:2).

Nakon ovog meča, na rasporedu je žensko finale u kojem će se sastati Eš Barti iz Australije i Marketa Vondrousova iz Češke Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije