Tenis

Đoković igra u Majamiju

Đoković igra u Majamiju
Foto: N.N. | Đoković igra u Majamiju

Srpski teniser Novak Đoković nastupiće na mastersu u Majamiju, objavili su organizatori turnira, koji počinje 21. marta.

Šestostruki šampion mastersa u Majamiju biće 12. nosilac. Nole se prošle sedmice vratio na teren nakon operacije lakta, nastupio je u Indijan Velsu gdje je poražen u drugom kolu od Tara Danijela iz Japana. Tada je izjavio da je možda prerano počeo da igra, a sudeći prema informacijama iz Majamija, novi izazov će imati na tamošnjem mastersu.

Što se tiče turnira u Indijan Velsu, on ulazi u završnu fazu. Prvi teniser svijeta i branilac titule Rodžer Federer je u osmini finala savladao Francuza Žeremija Šardija rezultatom 7:5, 6:4, a u noći između četvrtka i petka na programu je bio njegov meč sa Hjeonom Čungom iz Južne Koreje. Večeras igraju Hrvat Borna Ćorić i Kevin Anderson iz Južnoafričke Republike, a sutra su na programu četvrtfinalni mečevi između Argentinca Huana Martina del Potra i Nijemca Filipa Kolšrajbera, te Sema Kverija i Kanađanina Miloša Raonića.

Del Potro je nakon preokreta i dva i po sata igre savladao sunarodnika Leonarda Majera rezultatom 3:6, 7:6 (2), 6:3, Kolšrajber je iz takmičenja izbacio Francuza Pjer-Igu Erbera pobjedom od 6:4, 7:6 (1), a Kveri je savladao Španca Felisijana Lopeza sa 6:3, 6:4. Raoniću je Kipranin Markos Bagdatis zbog bolesti predao meč bez borbe. Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7.972.535 dolara, a pobjedniku će pripasti 1.340.860 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije