Tenis

"Đoković je postao hroničan problem za Federera"

"Đoković je postao hroničan problem za Federera"
Foto: Tanjug/AP | "Đoković je postao hroničan problem za Federera"

Portal "Tenis Vorld SAD" (Tennis World USA) bavio se pitanjem najboljeg tenisera svijeta svih vremena.

Novinar ovog specijalizovanog američkog portala autorski tekst započeo je pitanjem da li bi Novaku Đokoviću, prvom igraču na ATP listi, mogli da već sada dodijelimo titulu tzv. GOAT-a.

On smatra da upravo Srbin ima najveće šanse da u naredne dve do tri godine osvoji 'dovoljan' broj Grend slem turnira koji bi mu titulu najvećeg potvrdili definitivno.

Tennis World Usa podsjeća da je Novak bolji u međusobnim duelima protiv Švajcarca i Španca, te da je sve trofeje u karijeri osvojio upravo u eri njih dvojice, odnosno kao njihov savremenik.

Takođe, ističe se da je Đokovićev jedini 'negativni' period u posljednjih deceniju i po bio od US opena 2016. do osvajanja Vimbldona 2018. godine, odnosno otprilike 18 mjeseci.

Novinar ovog portala ističe da je teško za očekivati da Novak osvojio sve Grend slem turnire do kraja godine, ali ne i nemoguće, uz napomenu da će najteže biti na Rolan Garosu, gdje je Nadal praktično nepobjediv i ima 12 titula.

Novinar Lorenco Ćioti dalje napominje Novakovu dominaciju na betonskoj i travnatoj podlozi, te njegovu mentalnu snagu i sposobnost da prebrodi teške situacije.

Tekst se završava konstatacijom da je Novak postao hroničan problem za Rodžera, za koji Švajcarac još uvijek nije našao lijek.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije