Tenis

Đoković na "klimavom" vrhu ATP liste

Đoković na "klimavom" vrhu ATP liste
Foto: Tanjug/AP arhiva | Đoković na "klimavom" vrhu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 364. nedjelju na vrhu ATP liste.

Trenutno je na 8,420 poena, odnosno samo 10 više u odnosu na Danila Medvedeva koji je svoju šansu za vrh ispustio kada se nije plasirao u polufinale Mastersa u Majamiju.

U međuvremenu se povrijedio zbog čega će morati da pauzira i propusti sezonu na šljaci, a još nije jasno da li će igrati na Rolan Garosu.

On u narednom periodu brani 790 bodova, tačnije izgubiće ih jer neće igrati. U isto vrijeme, Đoković brani 840 u narednom periodu.

Najveći gubitnik nove rang liste je Rodžer Federer koji je zabilježio najgori plasman još od 2000. godine. Spao je za 18 pozicija i trenutno je 44. na svetu.

Aleksandar Zverev je zahvaljujući četvrtfinalu Majamija preskoćio Nadala i ima 80 bodova više od Španca koji je četvrti. Na petom mjestu je Stefanos Cicipas. Top 10 redom kompletiraju Mateo Beretini, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Feliks Ože- Alijasim i Kameron Nori.

Kada su naši teniseri u pitanju, Miomiru Kecmanoviću je uspjeh u Majamiju done skok za 10 mjesta i sada zauzima 38. poziciju na ATP listi. Filip Krajinović je odmah iza njega na 39. mjestu, Dušan Lajović je pao za dva i 48. je igrač svijeta, a Laslo Đere je na 55. poziciji.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije