Tenis

Đoković na otvaranju centra regionalnog tenisa u Visokom

Đoković na otvaranju centra regionalnog tenisa u Visokom
Foto: Tanjug/AP | Đoković na otvaranju centra regionalnog tenisa u Visokom

U parku "Ravne 2" u "Dolini piramida" u Visokom danas će biti upriličeno svečano otvaranje teniskog kompleksa koji će postati centar regionalnog tenisa.

Izgradnju ovog centra, kojeg čine jedan teren s tvrdom i jedan sa zemljanom podlogom, organizovali su osnivač Fondacije "Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić i najbolji teniser svijeta Novak Đoković dok su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i Teniski savez BiH partneri projekta.

Na svečanom otvorenju će biti odigran niz teniskih mečeva. Započeće mlade teniske nade iz brojnih bh. klubova, a egzibicione mečeve odigraće Đoković, slovenski reprezentativac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig, te bh. teniser Aldin Šetkić.

"Sa ovim terenima, vrhunskom teretanom i smještajnim kapacitetima Đoković će moći obavljati pripreme u Visokom. Zamislite kakvu će to poruku poslati svijetu i regionu i koliko će privući mališana da se bave ovim sportom", kazao je ranije Osmanagić.

Istaknuo je da je s Đokovićem već razgovarao o osnivanju akademije tenisa u BiH. Novak već ima jednu akademiju u Beogradu, gdje mlade srbijanske nade treniraju na petnaestak terena, a postoji intencija da se nešto slično uradi i u Visokom.

Današnju manifestaciju otvorenja terena pratiće bogat kulturno-umjetnički program, a dan poslije na programu je basket tri na tri sa bh. košarkašima koji će tog dana radost podijeliti s mališanima iz domova za djecu bez roditeljskog staranja iz nekoliko bh. gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije