Tenis

Đoković nije dao šansu Dimitrovu

 Đoković  nije dao šansu   Dimitrovu
Đoković nije dao šansu Dimitrovu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković nije imao problema u četvrtfinalu turnira u Pekingu sa Grigorom Dimitrovim. Poslije sat i 29 minuta Bugarina (peti nosilac) je savladao sa 6:2, 6:4.

Nole je u petak u trećem gemu prvog seta spasio šest brejk lopti, a onda je sve bilo lakše.

"To je bio važan gem. Loše smo počeli meč, pravili smo previše neiznuđenih grešaka i trebalo nam jr vremena da uđemo u ritam. Spori uslovi za igru i hladnoća više su odgovarali mom stilu igre. Trudio sam se da menjam ritam, da šaljem visoke loptice na bekhend i da dobro serviram. U drugom setu je bilo uspona i padova, ali generalno dobro sam odigrao", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Novinar ga je zamolio da prokomentariše bacanje reketa u drugom setu.

"Primetili ste to? Trudio sam se da budem diskretan, čudi me da ste videli", uz osmijeh je rekao Đoković i dodao:

"Nisam se dobro osećao tada i tako sam odreagovao. Sve je to deo sporta, prolazite kroz razne emocije i ponekad se takve stvari dese. Najvažnije je da, kada se dogode, ne izgubite previše energije, već da vratite fokus."

Poslije pobjede nad Dimitrovim Nole je napisao poruku na kineskom jeziku.

"Uvek se trudim da smislim nešto novo, imam ovde mnogo navijača. Oni me uče šta da napišem. Ovog puta sam napisao reč 'zabava'. Ukoliko budem dobio priliku da i u subotu nešto napišem, to će biti dobro, jer znači da sam pobedio", istakao je Đoković.

Branilac titule, Đoković, u subotu će (6.30) za finale igrati sa Endijem Marijem, 11. teniserom svijeta. Boriće se za 14. pobjedu u 22. međusobnom susretu i 23. u isto toliko mečeva u Pekingu.

"Endi je osvojio turnir u Šenženu prošle sedmice, ima sedam pobeda u nizu. Gledao sam neke njegove mečeve ove sedmice. Udara lopticu veoma dobro. Svaki naš duel je veliki izazov, fizički i psihički. Bude mnogo razmena udaraca, dugih poena i ne očekujem ništa drugo ni sada", rekao je Đoković.

Britanac Mari je istakao da je uvijek teško igrati protiv Đokovića i dodao:

"Nikada se nismo sastajali u Pekingu, ali je njegova forma impresivna. Nikada nije izgubio ovdje, što dovoljno govori."

Mari je iz takmičenja izbacio Hrvata Marina Čilića (4), osvajača ovogodišnjeg US opena, pobjedom od 6:1, 6:4. Čeh Tomaš Berdih (3) je savladao Amerikanca Džona Iznera (8) sa 6:1, 6:4, a igraće sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je sa ?:?, ?:? porazio Slovaka Martina Kližana.

Serena ponovo predala meč

Dan na WTA turniru obilježila je predaja prve teniserke svijeta Serene Vilijams (1). Amerikanka je zbog povrede lijevog koljena predala meč Australijanki Samanti Stosur, a ovo je druga sedmica zaredom da se povlači sa turnira. Prethodno je u Vuhanu odustala zbog nesvjestice.

"Počela sam da osjećam bolove ove nedjelje, i skoro da sam odustala i od meča sa Lusi Safarovom", rekla je Vilijamsova.

Stosurova će u polufinalu igrati sa Čehinjom Petrom Kvitovom (3), koja je sa 7:6 (2), 6:4 pobijedila Italijanku Robertu Vinči. U ruskom duelu Marija Šarapova (4) je savladala Svetlanu Kuznjecovu 6:0, 6:4 i izborila duel sa Srpkinjom Anom Ivanović (9), kojoj je u četvrtak Rumunka Simona Halep (2) predala meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije