Tenis

Đoković održao čas atomskog tenisa i Berdihu

Đoković održao čas atomskog tenisa i Berdihu
Đoković održao čas atomskog tenisa i Berdihu

LONDON - Novak Đoković je nakon samo 70 minuta, u 3. kolu A grupe završnog mastersa sezone u Londonu, sa terena "pomeo" i češkog tenisera Tomaša Berdiha, savladavši ga sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

Bila je to 17. pobjeda najboljeg tenisera svijeta u dosadašnjih 19 međusobnih duela. Ovim trijumfom Đoković je ne samo osvojio prvo mjesto u grupi i izborio plasman u polufinale već je obezbijedio i prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

Gledaoci u Londonu vidjeli su još jedno "atomsko" izdanje srpskog tenisera, nakon što je prethodno održao prave teniske lekcije Marinu Čiliću (6:1, 6:1) i Stanislasu Vavrinki (6:3, 6:0).

On se ujedno približio Rafaelu Nadalu na vječnoj listi po broju pobjeda nad protivnicima iz Topa 10. Berdih je 126. na njegovoj niski i sada ga samo 3 pobjede dijele od španskog tenisera, koji se nalazi na drugom mjestu vječne liste. Podsjećamo, Federer je za sada nedostižan, sa 180 trijumfa.

U drugom susretu A grupe večeras se od 21 sat sastaju Stanislas Vavrinka (Švajcarska) i Marin Čilić (Hrvatska).

Polufinalni mečevi mastersa u Londonu na programu su u subotu od 15 i 21 sat. Protivnik Đokovića u polufinalu je Japanac Kei Nišikori.

Finale se igra u nedjelju od 19 sati.

Čestitka Đokoviću za titulu svjetskog šampiona

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje titule svjetskog šampiona u tenisu za 2014. godinu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Đoković je danas obezbijedio prvo mjesto na ATP listi na kraju 2014. godine pobjedom protiv Čeha Tomaša Berdiha na završnom Masters turniru u Londonu.

Ovim trijumfom Đoković se plasirao u polufinale završnog turnira.

Srpskom teniseru bile su neophodne tri pobjede da bi obezbijedio prvu poziciju na kraju godine, što je ostvario u grupnoj fazi Mastersa u Londonu.

Đoković treći put u karijeri godinu završava na prvoj poziciji, jer je prethodno bio najbolji 2011. i 2012. godine.

Najbolji srpski teniser svih vremena ovim se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je najbolji bio 2008, 2010. i 2013. godine.

Od 2003. godine na prvom mjestu na kraju godine bili su samo Đoković, Nadal i Švajcarac Rodžer Federer, što potvrđuje dominaciju velike trojke svjetskog tenisa u posljednjih 11 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije