Tenis

Đoković otkrio da ne jede po 16 sati

Đoković otkrio da ne jede po 16 sati
Foto: Tanjug/AP arhiva | Đoković otkrio da ne jede po 16 sati

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavio je projekat o zdravlju i "svjesnijeg" života.

U novom razgovoru na svom Instagram profilu pričao je sa specijalistom interne medicine i profesorom Visoke škole za obrazovanje pedagoga u Novom Sadu – Draganom Ivanovim.

Kako je prenio B92, tema je bila ishrana.

Ivanov, koji je vegetarijanac od rođenja, kroz priču sa Novakom davao je savjete o ishrani, prije nego što je prvi teniser svijeta otkrio svoje metode.

"Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16-8 je popularna. To znači da se 16 sati ne jede, a osam sati jede. Ja se toga držim poslednjih godinu i po dana. Osetio sam veliko poboljšanje u sistemu za varenje", rekao je Đoković.

Đoković je objasnio da zbog toga bolje spava i ima veću energiju tokom dana.

Ivanov je savjetovao da je bitno rasporediti obroke i držati se kvalitetne hrane kao što su voće, žitarice, orašasti plodovi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У новој епизоди “Свесног живљења” разговарао сам са уваженим Професором,Др. Драганом Ивановим. Др Иванов је специјалиста интерне медицине, професор на Високој школи за образовање педагога и има своју праксу (клинику) у Новом Саду. Др Иванов је поделио неке основе здраве исхране за које се залаже. Веома сам уживао у разговору, а надам се да ћете и ви. У здравље

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije