Tenis

Đoković poražen od Andersona

Đoković poražen od Andersona
Foto: N.N. | Đoković poražen od Andersona

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, poražen je od Kevina Andersona u tri seta u meču drugog dana Lejver kupa u Čikagu.

Treći igrač svijeta izgubio je rezultatom – 7:6 (5), 5:7, 10:6 – i "Tim Sveta" smanjuo je na 7:5 u ukupnom plasmanu.

Tokom prvog seta nije bilo brejk prilika, pa je bilo pravedno da pobjednika odluči 13. gem, odnosno taj-brejk.

Anderson napravio je prvi mini-brejk (3:1), međutim Novak je ubrzo uzvratio i izjednačio na 3:3. Teniseri su čuvali servise sve do 12. poena, kada je igrač iz Južne Afrike uspio da oduzme servis Đokoviću i dobije prvi period igre sa 7:5 u taj-brejku.

Drugi set donio je otvoreniju igru, pošto su se nizale prilike za oduzimanje servisa. Đoković je propustio dvije u prvom gemu, jednu u šestom, ali nije uspio da ih iskoristi.

Ono što nije uspio tad, jeste u 11. gemu kada je napravio brejk i potom u narednom servirao za izjednačenje. Sigurnom igrom Novak je potvrdio oduzeti servis i došao do 1-1 u setovima (7:5).

Treći set igrao se na poene do deset i Anderson je bio nešto bolji i sa 10:6 slavio u ovom egzibicionom meču. Kasnije je dubl Sok/Kirjos porazio Gofana i Dimitrova, pa je tako Svet smanjio na 7:5 protiv Evrope.

Ranije u toku programa drugog dana Rodžer Federer savladao je Nika Kirjosa (6:3, 6:2), dok je Aleksandar Zverev bio bolji od Džona Iznera (3:6, 7:6 (8), 10:7).

Trećeg dana na programu su dueli Izner/Sok – Federer/Zverev I Izner – Federer.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije