Tenis

Đoković pred Lejver kup: Tenisu nedostaje timski duh

Đoković pred Lejver kup: Tenisu nedostaje timski duh
Foto: Twiter | Đoković pred Lejver kup: Tenisu nedostaje timski duh

Mnogo godina su Novak Đoković i Rodžer Federer vodili epske okršaja, a u naredna tri dana igraće u isgom timu, a moguće čak i zajedno i u dublu. Jer, u Čikagu se održava drugi "Lejver kup", nazvan po čuvenom australijskom legendarnom teniseru, koji je okupio krem "buhelog sporta", svrstan u "Tim Evrope" i "Tim svijeta".

Dvije ekipe će se takmičiti u devet singl i tri dubl duela. Pobjeda prvog dana donosi jedan bod, drugog dva, a trećeg tri, a ekipa koja prva dođe do 13 poena pobjednik je turnira. Prethodne godine u Pragu, kada nije igrao Novak Đoković, Evropljani su slavili 15:9.

"Ovaj događaj je jedinstven na mnogo načina. Prošle sezone gledao sam takmičenje na televiziji i bilo je veoma uzbudljivo videti novi koncept, mnoge igrače koji su veliki rivali, poput Rodžera i Rafe, na istoj strani terena, kako bodre jedan drugoga. Očigledan je sjajan timski duh i to je ono što nam malo nedostaje u tenisu, jer uglavnom igramo za sebe i svoj tim. Tenis je, generalno, individualan sport", istakao je Đoković.

Novak je priznao da se raduje takmičenju koje se igra u "Junajted centru".

"Jedino je Dejvis kup ekipno takmičenje koje se računa, pa je sjajno videti ovakav koncept i format koji funkcioniše. Želeo sam da budem deo "Lejver kupa" i osetim to sjajno iskustvo", dodao je Đoković, osvrćući se i na svoje posljednje uspjehe: "Da, poslednjih nekoliko meseci je bilo fenomenalno za mene. Ostvario sam odličan rezultat na Vimbldonu, u Sinsinatiju i na Ju-Es openu, a većina momaka zna koliko je teško vratiti se iz povrede i posle operacije."

Sljedeće godine domaćin takmičenja će biti Ženeva.

Bjorn Borg je za "Evropu", pored Novaka i Rodžera, izabrao Aleksandra Zvereva, Grigora Dimitrova, Davida Gofana i Kajla Edmunda.

Džon Mekinro za "Svijet" je selektirao Fransisa Tijafoa, Kevina Andersona, Džona Iznera, Dijega Švarcmana, Džeka Soka i Nika Kirjosa.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije