Tenis

Đoković predvodi Srbiju na Dejvis kupu

Đoković predvodi Srbiju na Dejvis kupu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Đoković predvodi Srbiju na Dejvis kupu

Selektor Dejvis kup reprezentacija Srbije Viktor Troicki objavio je uži spisak sa imenima igrača na koje računa za finalni turnir Svjetske grupe.

Finalni turnir Svjetske grupe Dejvis kupa igra se od 25. novembra do 5. decembra u tri grada – Madrid, Insbruk i Torino.

Od ove godine ustanovljeno je novo pravilo po kome devet nedjelja prije početka finalnog turnira selektori svih selekcija, učesnica ovog takmičenja, prijavljuju širi spisak od deset imena igrača, zatim četiri nedjelje do početka takmičenja šalju prijavu od pet igrača, sa mogućnošću izmjene dva igrača u odnosu na dostavljeni spisak prije početka takmičenja.

Na užem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (1. mjesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (40), Laslo Đere (52), Miomir Kecmanović (73).

Šampion Dejvis kupa za 2021. biće poznat nakon deset dana takmičenja kroz koje će proći 18 ekipa podijeljenih u šest grupa.

Selekcija Srbije smještena je u Grupu F sa Njemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

"Približio se Dejvis kup, svima nama najradosniji deo sezone, jer koliko god da je tenis individualni sport, naš tim je uvek jak i kompaktan, nama je uvek u srcu timsko takmičenje i borba za Srbiju. Tako je od kako smo kročili u ovo takmičenje, uvek sa istim žarom pristupamo Dejvis kupu i uvek nam je cilj trofej. Za mesec dana krećemo u bitku za novu 'salataru' iz Insbruka, dalje preko Torina do Madrida. U deset dana očekuje nas mnoštvo mečeva, teških mečeva i verujemo da ćemo na kraju stići do željenog cilja. Iz nas je ogromno iskustvo i ono što nam niko ne može izbrisati i osporiti, a to je ogromna hrabrost i želja da se donese pobeda našoj zemlji. Uži spisak je danas poslat u ITF, imamo pravo izmene dva igrača. U Beogradu ćemo imati pripreme od 15. do 19. novembra u Teniskom centru Novak nakon kojeg ćemo definitivno znati sa kojim timom idemo na put i u nove bitke. Na pripremama će uz tim koji sam prijavio biti i naš najbolji dubl igrač Nikola Ćaćić", rekao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki koji je 2010. Srbiji donio odlučujući poen u borbi za Dejvis kup trofej u beogradskoj Areni u susretu sa timom Francuske.

Srbija se nalazi u Grupi F, a pobjednik ove grupe u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv pobjednika Grupe C u kojoj se nalaze Francuska, Češka i Velika Britanija.

U Madridu su smještene grupe A (Španija, Rusija i Ekvador), kao i grupa B (Kanada, Kazahstan i Švedska). U Torinu će snagu odmjeriti timovi iz grupe D (Hrvatska, Australija, Mađarska) i grupe E (SAD, Italija i Kolumbija).

Svi mečevi igraće se na tvrdoj podlozi, a domaćin polufinalnih mečeva, kao i samog finala biće španska prestonica kao što je bio slučaj i 2019. u premijernoj sezoni novog formata Dejvis kup takmičenja, prenosi B92. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije