Tenis

Đoković s Vilanderom o US openu: Mnogi su bili skeptični, pa i ja

Đoković s Vilanderom o US openu: Mnogi su bili skeptični, pa i ja
Foto: Ilustracija | Đoković s Vilanderom o US openu: Mnogi su bili skeptični, pa i ja

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, kaže da mu je drago što će se održati turniri u Sjedinjenim Američkim Državama.

ATP je potvrdio da će prvi postkoronski turnir biti u Vašingtonu 14. avgusta, a Novak ističe kako je veoma važno što teniseri imaju šansu da se ponovo takmiče.

"Veoma sam srećan i uzbuđen što će se svi ti turniri, pogotovo Grend slemovi, održati. Mislim da je mnogo ljudi bilo skeptično povodom turnira u Americi, s obzirom kroz šta ta država prolazi zbog pandemije koronavirusa. Tako da su ljudi, uključujući mene, bili skeptični da li će se turnir održati ili ne", rekao je Đoković u razgovoru sa Matsom Vilanderom i Aleksom Korečom u podkastu "Eurosport's Tennis Legends vodcast".

Jedan od glavnih problema je što pojedini teniseri nemaju dozvolu da napuste državu jer granice nisu otvorene.

"Drago mi je što će održati, važno je da ponudimo teniserima da se ponovo takmiče. Na kraju dana, to je ono šta mi radimo. Kao profesionalci volimo sport, to je naša strast. Nedostaje nam takmičenje, putovanja, kompletan tur. Tako da je ovo pozitivna vijest. Očigledno da su pravila striktna. Neki teniseri su i dalje u karantinu, pogotovo oni iz Južne Amerike koji ne mogu da napuštaju zemlju i dođu u SAD. Nadam se da će se to promijeniti, ATP i USTA rade na tome".

US open zakazan je za 31. avgust, dok je Rolan Garos na programu u posljednjoj nedjelji septembra.

"Nadam se da će svaki teniser, koji bude dobio poziv, imati šansu da dođe u SAD. To je veoma važno i svi na tome kolektivno radimo. Nadajmo se da će tokom naredna dva mjeseca ograničenja popustiti i da ćemo imati sjajan turnir".

Novak kaže da je uzbuđen zbog Rolan Garosa.

"Naravno, radujem se što se Rolan Garos pomjerio za nedelju dana jer razumijem sve komplikacije koje imaju organizatori turnira".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije