Tenis

Đoković spasio dvije meč lopte, i otišao u polufinale Rima

Đoković spasio dvije meč lopte, i otišao u polufinale Rima
Foto: Tanjug/AP | Đoković spasio dvije meč lopte, i otišao u polufinale Rima

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira u Rimu, poslije preokreta i pobjede nad Argentincem Huanom Martinom Del Potrom (2:1).

Po setovima je bilo 4:6, 7:6 (6), 6:4. Meč je trajao tri časa, i završen je u ranim jutarnjim časovima u subotu, ali vrijedilo je biti na Centralnom terenu Rima, jer viđena je bespoštedna borba i na kraju pobjeda srpskog tenisera, koji sada vodi u međusobnim mečevima 16:4.

Prvi set otišao je na stranu Del Potra (4:6), iako po igri to nije tako izgledalo. Đoković je u četiri servis gema Argentinca propustio čak šest brejk prilika, dok je Del Potro iskoristio mali pad u igri broja jedan, i jednim brejkom riješio set u svoju korist.

Ipak, najljepši poen seta pripao je Đokoviću, koji je nakon razmjene, uspio da lobuje gotovo dva metra visokog Argentinca.

I u drugom setu sličan tenis, Đoković propušta brejk lopte, ali ipak prvi dolazi do prednosti, servira na 5:3 za set, međutim, Del Potro uzvraća i set odlazi u tajbrejk. Argentinac vrlo brzo dolazi do dvije meč lopte (6:4), ali Srbin tada pokazuje zašto je već godinama najbolji igrač planete, i sa četiri vezana poena izjednačuje u setovima na 1:1.

Đoković će se za finale boriti sa Dijegom Švarcmanom, koji je u dva seta "preslišao" Keija Nišikorija, a taj meč na programu je u 20.00 časova.

U prvom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, što će biti repriza njihovog meča iz Madrida.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani spomenuti Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije