Tenis

Đoković u pritvoru do noćašnjeg saslušanja

Đoković u pritvoru do noćašnjeg saslušanja
Foto: Tanjug/AP | Đoković u pritvoru do noćašnjeg saslušanja

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo se nalazi u imigracionom pritvoru u Australiji uoči suđenja na kojem će se noćas po srednjoevropskom vremenu odlučivati o njegovoj žalbi kojom želi da spriječi deportaciju i pokuša da osvoji rekordni 21. gren slem turnir.

Đoković je stigao u imigracioni hotel "Park" nešto prije 5.30 časova po srednjoevropskom vremenu (15.30 po lokalnom), izjavili su očevici. Riječ je o istom hotelu kojem je bio priveden prošle sedmice.

Sudija Dejvid O'Kalagan zakazao je saslušanje Đokovićeve žalbe u nedjelju u 9.30 časova po lokalnom vremenu. Tek treba da bude utvrđeno da li će ono biti održano pred jednim sudijom ili sudskim vijećem u punom sastavu.

Ispred hotela "Park" desetak aktivista je uzvikivalo "prekinite mučenje" i "pusti te ih" kada su Đoković i čuvari iz Granične službe stigli vozilima u podzemnu garažu. U ovom hotelu nalaze se 33 tražioca azila i putnika u karantinu zbog kovida 19.

Ministar za imigraciju Aleks Houk odlučio je da poništi vizu srpskog tenisera uz obrazloženje da njegovo prisustvo može da izazove protivljenje vakcinaciji protiv kovida 19 u Australiji, pokazuju sudski dokumenti objavljeni nakon sinoćnjeg inicijalnog saslušanja pred Federalnim sudom.

Đokovićevi advokati rekli su juče da će zastupati stav da bi njegova deportacija samo dodatno pojačala sentiment protiv vakcina i da bi prijetnja po red i javno zdravlje bila ista kao kad bi mu bilo dozvoljeno da ostane pod izuzećem od zahtjeva Australije da svi posjetioci budu vakcinisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije