Tenis

Đoković već imenovao dva najveća rivala na Rolan Garosu

Đoković već imenovao dva najveća rivala na Rolan Garosu
Foto: Twitter / Printscreen | Đoković već imenovao dva najveća rivala na Rolan Garosu

​Novak Đoković već je rasvijetlio koga vidi kao najvećeg rivala na Rolan Garos. Budući da je 14-struki pobjednik Rafael Nadal van jednačine zbog povrede, Srbin će sigurno gledati na 23. Grend slem naslov, koji bi ga stavio na sam vrh liste, svih vremena.

Nakon što je osvojio pet od posljednjih šest naslova na Mastersu u Francuskoj, Nadalova dominacija na zemljanoj podlozi ostavila je njegove suparnike da se hrane otpacima. Ali povreda kuka zbog koje Španac nije igrao od januara nije uspjela zacijeliti na vrijeme za ovogodišnji turnir, kao što je najavio na konferenciji ranije ove sedmice.

Nadalovo povlačenje ostavilo je odškrinuta vrata Đokoviću da nadogradi svoja dva prethodna trijumfa na Rolan Garosu, a posljednji je došao 2021. godine. Ali, malo je vjerovatno da će se izbor sjajnih igrača smanjiti i dopustiti mu da odnese laganu pobjedu, s Srbin izdvaja dvojicu tenisera posebno.

Prije nego što je Nadalova objava uzdrmala odnos snaga uoči turnira, Đoković je priznao da će mu 36-godišnjak vjerovatno biti glavni konkurent.

Međutim, priznao je: "Pored njega su, naravno, Karlos Alkaraz i Holger Rune. Ovi momci su upravo tu u borbi - neki od najvećih favorita za osvajanje naslova", objasnio je Đoković.

Alkaraz (20) trenutno je prvi na svjetskoj listi, Iznad Đokovića, a svoj je Grend slem račun već otvorio trijumfom na US Openu prošle godine. Takođe je došao do četvrtfinala Rolan Garosa 2022., a s dodatnom godinom iskustva za sobom mogao bi biti velika prijetnja Đokoviću, prenosi Express.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije