Tenis

Đoković započeo 369. nedjelju na prvom mjestu

Đoković započeo 369. nedjelju na prvom mjestu
Foto: Tanjug/AP arhiva | Đoković započeo 369. nedjelju na prvom mjestu

Novak Đoković započeo je 369. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i tako nastavio da obara sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković je poslije eliminacije u polufinalu mastersa u Madridu izgubio 140 bodova u odnosu na prošlu listu i sada je prvi sa 8.260 bodova.

Drugoplasirani Rus Danil Medvedev je izgubio 90 bodova i ima 270 bodova manje u odnosu na srpskog tenisera.

Da bi Đoković ostao prvi do Rolan Garosa moraće da stigne makar do polufinala pomenutog Mastersa u Italiji, a ostanak na vrhu poslije Otvorenog prvenstva Francuske bi podrazumijevalo osvajanje istog.

Prva prepreka Novaku Đokoviću na putu ka pomenutom polufinalu u Rimu biće ruski teniser Aslan Karacev sa kojim ima skor 1-1.

Na trećem mjestu je i dalje Nijemac Aleksander Zverev i pored gubitka od 400 bodova, a iza njega slijede Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Cicipas.

Šampion mastersa u Madridu Karlos Alkaras zaradio je 955 bodova i napredovao je za tri pozicije i sada je šesti teniser svijeta, što je najbolji plasman u karijeri ovog 19-godišnjeg Španca.

Do desete pozicije su još i Rus Andrej Rubljov, Italijan Mateo Beretini, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Norvežanin Kasper Rud.

Kada je riječ o ostalim srpskim teniserima, najveći napredak od 13 pozicija upisao je Dušan Lajović koji je sada na 64. mjestu ATP liste.

Miomir Kecmanović je napravio jedan korak napred i trenutno je 31, Filip Krajinović je napredovao za dvije pozicije i nalazi se na 54. mjestu, dok je Laslo Đere pao za četiri mjesta i sada je 58. igrač svijeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije