Tenis

Đoković završio posjetu BiH: Kitili ga poklonima i priznanjima

Đoković završio posjetu BiH: Kitili ga poklonima i priznanjima
Foto: Ilustracija | Đoković završio posjetu BiH: Kitili ga poklonima i priznanjima

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, završio je treću posjetu Bosni i Hercegovini. Po vlastitom priznanju, iz Sarajeva je otputovao pun lijepih utisaka, napunjen pozitivnom enegrijom, ali i s pregršt priznanja koja su mu uručili lokalni dužnosnici.

Među zvaničnicima koji su imali čast ugostiti najboljeg srpskog i svjetskog tenisera bila je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Zahvalna sam najboljem teniseru svijeta koji je boravkom u našem gradu omogućio veliku promociju Sarajeva u svijetu. Željela sam mu dostojno zahvaliti u ime građana Sarajeva i poželjeti sreću na teniskom terenu", poručila je Karićeva, koja mu je tom prilikom uručila i prigodan poklon.

S Noletom se susreo i Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, koji mu je dodijelio zlatnik i monografiju grada Sarajeva.

"Zahvalni smo na promociji grada Sarajeva i države BiH. Sarajevo je ponosno što redovno ugošćava svjetskog šampiona i spremno je uvijek biti na raspolaganju za sve Noletove buduće aktivnosti u Sarajevu", rekao je Ademović.

Druženje je imao i s načelnikom sarajevske opštine Novi grad Semirom Efendićem. U Sportsko-rekreativnom centru "Safet Zajko", kojim gazduje opština Novi grad, odradio je nekoliko treninga, a na jednom su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture. Između ostalih muzičar Goran Bregović, reditelj Dino Mustafić, bokserska legenda Almedin Fetahović, selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivajlo Petev, bh. olimpijac u bacanju kugle Kemal Mešić, selektor ženske fudbalske reprezentacije BiH Samira Hurem.

Ipak, glavni razlog Đokovićevog trećeg dolaska u BiH bila je posjeta Arheološkom parku "Bosanska piramida Sunca" u Visokom. Njegov domaćin bio je osnivač Fondacije Semir Osmanagić, s kojim je i ovoga puta obilazio više lokacija na ovom području.

"Prošle godine sam došao pred nastavak sezone, u koju sam krenuo odlično. Nadam se da ću na krilima dobre energije u Visokom moći zabilježiti dobre rezultate i na predstojećim turnirima, pogotovo Rolan Garosu, koji mi je najbitniji", kazao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije